Cinayet savunması: Pişmanım, nezih Nişantaşı’nda bulundum

İstanbul Şişli'de tartıştığı eczacı kalfası Gökhan Baran'ı silahla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Kadir Keleş haksız tahrik indirimiyle 18 yıl hapis cezası aldı. Keleş savunmasında “Pişmanım" dedi: "18 yıl Nişantaşı'nın en nezih yerinde bulundum.

Gündem 28 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul Şişli’de geçen nisan ayında Kadir Keleş eczacı kalfası Gökhan Baran’a kurşun yağdırdı. Eczanenin önünde bekleyen 31 yaşındaki Gökhan Baran ile cadde üzerinde bir apartmanda görevli 42 yaşındaki Kadir Keleş arasında yan bakma sebebiyle tartışma çıktı. Arbede sırasında parmağı kırılan Keleş evine gidip aldığı ruhsatsız tabancasıyla eczaneye dönüp Gökhan Baran’a kurşun yağdırdı. Baran kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan Kadir Keleş çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Savcılık, Kadir Keleş hakkında “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapis ve “Ruhsatsız silah bulundurma” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Tutuklu sanık Kadir Keleş bir önceki celsede “Maktul bana rahatsızlık veriyordu, takılıyordu, sürekli aşağılıyordu. Çocuğumun olmamasını yüzüme vuruyordu. Apartmanının önünü süpürüyordum, gelip yüzüme tükürüyordu. Bir şey söyleyemiyordum. Gücüm yetmiyordu. Tacizlerinin boyutu artmaya başladı. Şerefimle namusumla oynadı. Erkekliğimle dalga geçti” demişti.

Eczacı kalfaları, dolandırıcılıkta usta çıktıEczacı kalfaları, dolandırıcılıkta usta çıktı

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Kadir Keleş ve taraf avukatlarıyla ölen Gökhan Baran’ın babası şikayetçi olarak katıldı. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı olaydan hemen önce maktul ile tartışıp kavga eden sanığın olaydan duyduğu öfke ve sinir ile evde bulunan ruhsatsız silahını alarak maktulün çalıştığı eczaneye gidip iki el ateş ederek maktulü öldürdüğünü anlattı. Savcı sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Son sözü ‘pişmanım’ oldu

Mütalaaya karşı sözü sorulan sanık Keleş “Böyle bir şey olmasaydı, rahatsızlık vermeseydi neden böyle bir şey yapayım. Nişantaşı’nın en nezih yerinde 18 sene durdum” dedi. Sanık son sözünde ise “Pişmanım hakkaniyetinize sığınıyorum” dedi. Kararını açıklayan mahkeme, Kadir Keleş’e “Haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 18 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca “Ruhsatsız silah bulundurma” suçundan bir yıl hapis cezası verildi. Heyet sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

16 yaşında anne katili oldu16 yaşında anne katili oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.