Cinayet yangınında gözaltına alınmıştı: Serbest bırakıldı

Marmaris'te öldürülen birinin yakılmaya çalışılmasıyla yangın çıktığı belirtilmişti. Olaya ilişkin gözaltına alınan şüpheli serbest bırakıldı.

Gündem 25 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki gün çıkan orman yangını meydana geldi ve yangının öldürülen bir kişinin yakılmaya çalışılmasından çıktığı öğrenilmişti. Yangına Alevlere, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 8 helikopter ve 5 uçak ile havadan, çok sayıda orman işçisi ve 20 arazöz ile  karadan müdahale etti.  Söndürme çalışmalarına Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı erleri de destek verdi. Sarp arazide çıktığı belirtilen yangın, ekiplerin yaklaşık 1.5 saat süren müdahalesinin ardından kontrol altına alındı.

Yangının çıktığı alanda ise bir erkek cesedi ortaya çıktı. Muğla ve Marmaris Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Cesetle ilgili olarak M.A. adlı kişi gözaltına alındı. ‘Kasten orman yakma’ ve ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla gözaltına alınan, ‘Hırsızlık’, ‘Kasten yaralama’, ‘Cinsel istismar’ ve ‘Tehdit’ gibi birçok suçtan kaydı olduğu öğrenilen şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Muğla Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan cesede yapılan otopside, boğularak öldürüldüğü belirlendi. Cesedin kimliğinin belirlenmesi için alınan kan numunesi ise Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi. 2 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği olayla ilgili, bölgedeki kamera kayıtları tek tek incelenirken, soruşturma da kapsamlı olarak yürütülüyor.

Şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri de görevlendirildi.

Marmaris'te cesedi yakarken ormanı ateşe verdilerMarmaris’te cesedi yakarken ormanı ateşe verdiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.