Eşini, eşcinsel olduğu ortaya çıkmasın diye uçurumdan atmış

Yalova'da gezmek için gittiği kayalıklardan düşen Semiha Sözer’in ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. 33 yaşındaki kadın eşinin eşcinsel olduğunu saptamış boşanmak istiyordu. Eşcinsel olduğu anlaşılsın istemeyen eşi kadını yüksekten iterek öldürdü

Gündem 23 Mayıs 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Semiha Sözer uzun süre önce Yalova’nın Altınova ilçesinde Erdal Sözer ile gittiği kayalıklarda fotoğraf çektirirken 20 metre yükseklikten düşüp hayatını kaybetmişti. Soruşturma derinleşince işin aslı ortaya çıktı.

Jandarma Erdal Sözer’in çelişkili ifadeler verdiğini belirledi. Bunun üzerine özel ekip kuruldu. Olay yerinde inceleme yapıldı. Erdal Sözer teknik ve fiziki takibe alındı.

Yaklaşık 15 ay süren çalışmaların ardından alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir heyet bilirkişi olarak görevlendirildi.

Hem jandarmanın özel ekibinin, hem de bilirkişi heyetinin çalışmalarının sonucunda Semiha Sözer’in düşmediği, kayalıklardan aşağıya itildiği ortaya çıktı. Erdal Sözer gözaltına alındı. Bugün çiftin ‘hikayesi’ ortaya çıktı. Sabah gazetesinden Ümit Erkan Demircan’ın haberine göre olay şöyle gelişti:

Semiha Sözer eşi çalışmasını istemediği için işinden ayrılmıştı. Genç kadın arkadaşlarının ifadelerine göre eşi ile mutsuzdu. Odasını ayırmıştı ve psikolojik şiddet görüyordu. Eşinin uzun süredir kendisine karşı soğukluğunu hisseden Semiha Sözer onu takibe aldı.

Genç kadın iddiaya göre Erdal Sözer’in bilgisayarında müstehcen fotoğraflar buldu. Eşinin farklı cinsel yönelimi olduğunu fark etti ve boşanmak istedi. Bunun üzerine Erdal Sözer eşinin durumu çevresine anlatacağını düşünerek tedirgin oldu ve korkunç bir plan hazırladı.

Olaydan önce cep telefonunda ‘Siirt’te gerçekleşen bir yüksekten düşme haberi’ okudu. Erdal Sözer olay günü hava çok rüzgarlı olmasına rağmen Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Soğuksu Köyü Ballıkaya mevkisinde dolaşma konusunda eşini ikna etti.

İddiaya göre eşini kayalıklara çıkartan Erdal Sözer hava sıcaklığının 6 derece olduğu sırada yaklaşık iki saat burada kaldı. Daha sonra genç kadını 20 metre yükseklikten aşağıya itti. Erdal Sözer daha sonra 112’yi arayarak yardım istedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.