Cinayetten hüküm giyip şartlı tahliye edildi, yine cinayet işledi

Kocaeli'de bindiği taksinin şoförünü 10 el ateş ederek öldüren Mustafa G.'nin katlettiği Murat Karaca ile araç içindeki görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler katilin taksiciyi öldürmek için araca bindiğini ortaya koyuyor.

Gündem 29 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Kocaeli’de taksicilik yapan Murat Karaca 14 Ekim’de 4 Temmuz Mahallesi 101. Cadde üzerinde bir yolcuyu aracına aldı. Ancak Mustafa G. isimli yolcu bir anda Murat Karaca ile kavga etmeye başladı. Araç içi kamerasının kaydettiği konuşmada Mustafa G.’nin “Cemal’e niye yanlış yaptın” deyip tabancasını çıkardığı, şaşıran Murat Karaca’nın “Cemal benim kardeşim, ben mi tokat attım” cevabı verdiği duyuldu. Mustafa G.’nin “Gidelim yanına bakalım kardeşin mi, adam kardeşine tokat atar mı” deyince Murat Karaca aracı durdurdu. Bunun üzerine Mustafa G. “Devam et kafana sıktırma, yürümezsen kafana sıkacağım, üç dakikan var. Benim için fark etmez orası burası” dedi. Mustafa Karaca bunun üzerine taksiyi hareket ettirdi ve bu sırada “Ben Niyazi amcanın ekmeğini yemiş adamım” dedi. Mustafa G. ise “Ekmeğini yediğin adamın oğluna niye tokat atıyorsun o zaman, ayıp değil mi, sana abi dedik yola çıktık, adama karısının yanında niye tokat atıyorsun” diye çıkıştı.

Konuşma sürerken Murat Karaca’nın telefonu çaldı. Mustafa G. de “Telefona bakarsan sıkacağım kafana, bak yazık olur sana” diyerek tehdide devam etti. Murat Karaca ise “Şuna bakayım, Cemal abi bu” dedi ama Mustafa G. “Sana söylüyorum bak, yazık olur sana’ diye tehdidi sürdürdü.

İkisi arasındaki tartışma böyle sürerken, araç içi kamerasına yansıyan görüntüde Murat Karaca’nın arka koltuktaki Mustafa G.’nin elinden tabancayı almak için hamle ettiği, bu sırada 10 el kurşuna hedef olduğu anlar yer aldı. Kamera kaydının devamında Mustafa G.’nin kaçtığı, çevredeki birinin “yakalayın silahı var, polisi arayın, vurdu gitti” dediği görüldü.

Mustafa G.’nin 2 Haziran 2016’da Karamürsel Bey Mezarlığı yakında bir kahvehanede tartıştığı Müjdat Kocabaş’ı bıçaklayarak öldürüp tutuklandığı, şartlı tahliye ile cezaevinden çıktığı anlaşıldı.

Cinayete savunma: Bir el ateş edecektim, elim acıdı iki el ateş ettimCinayete savunma: Bir el ateş edecektim, elim acıdı iki el ateş ettim

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.