Cinci Serkan’a beş milyonu böyle kaptırmış: Vermesem eşime, çocuklarıma büyü yapacaktı

Almanya'da yaşayan iş kadını Nurcan Badruk 'büyü bozma' bahanesiyle Serkan Önder'e 10 yıl boyunca nasıl 5.1 milyon euro kaptırdığını anlattı: "Büyüyle eşime, çocuklarıma zarar vereceğini söyledi. Korkumdan ne dediyse yaptım."

Gündem 9 Mayıs 2024

Almanya’da ilk ortaya çıktığında uzun süre tartışılan olay Münih kentinde meydana geldi: İş kadını Nurcan Badruk’un 5.1 milyon euro dolandırılmasıyla sonlanan süreç bir yakını aracılığıyla kendisini kahin olarak tanıtan Serkan ve Süreyya Önder ile tanışmasıyla başladı.

Rüyalarında geleceği gördüğünü ileri süren Serkan Önder, Nurcan Badruk’un su, el ve kahve falına bakarak aile içi olayları yorumluyordu. Badruk “Eşinin ailesi sana ölüm büyüsü yapmış” denince bir süre sonra ‘cin çıkarma seanslarına’ girmeye başladı.

İddiaya göre seanslarda Badruk’a ilaçlı su veren Serkan Önder kadının kendinden geçmesini fırsat bilip tüm aile içi mahrem bilgileri anlatmasını istiyordu. Öğrendiklerini diğer seanslarda ‘kahin’ gibi aktaran Önder kısa sürede güven kazanmıştı.

Nurcan Badruk Sabah gazetesine yaşadıklarını şöyle anlattı: “Düzenli olarak 2021 yılına kadar hesabına para gönderdim. Para gönderdiğimi kimseye söylememem gerektiğini, yoksa büyü ile eşime, çocuklarıma zarar vereceğini söyledi. Korkumdan ne dediyse yaptım. Altın ve mücevherlerimi de verdim. En son 500 bin euro istedi, artık param kalmadığını söyledim. Son telefon konuşmamızı kızım duymuş, ailemin haberi oldu. Serkan Önder’i önce Allah’a, sonra adalete havale ediyorum.”

Nurcan Badruk’un Serkan Önder’e 10 yıl boyunca toplam 5 milyon 165 bin euro gönderdiği belirlendi, 200 bin-300 bin euro gibi büyük havaleler dikkati çekti.

Türkiye’de zengin, Almanya’da fakir

Ordu’nun Ünye ilçesinde inşaat şirketi kurup apartmanlar yapan ve lüks hayat yaşayan Serkan Önder’in kısa sürede nasıl bu kadar zengin olduğu merak ediliyordu.

Önder mal varlığı ile ilgili sorulara Almanya’da 20 yıl çalıştığı ve birikim yaptığı cevabı veriyordu. Serkan Önder’in dolandırıcılıktan yargılandığı Münih Bölge Mahkemesi’ndeki ifadeleri ortaya çıktı.

Adil Badruk, Önder’in mal varlığı için “Ordu’daki apartmanları Almanya’da bulaşık yıkayarak, havuz temizleyerek, 350 euro emekli maaşıyla mı yapmış? O servetinin kaynağı bizden çaldığı paralar” dedi.

Mahkeme 1.1 milyon euro ödemesine hükmetti

Badruk ailesinin avukatı Bernhard Mehr Münih Bölge Mahkemesi’nin Önder çiftinin 1 milyon 165 bin euro’yu Badruk ailesine ödemesine hükmettiğini, 2.7 milyon euro’nun ise zaman aşımına uğradığını söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.