Çinli eniştesini ‘annem onun yüzünden tutuklandı’ öfkesiyle öldürmüş

Çin uyruklu Hasan Nur eşinin yeğeni Yımaran Y. tarafından kendi evinde öldürüldü. Yakalanan Yımaran Y. cinayetin nedenini şöyle anlattı: Eniştem beni Kur'an kursuna gönderdi, bu duyulunca annemi Çin'de tutukladılar.

Gündem 26 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Yımaran Y. eniştesine apartmanın içinde tuzak kurarken.

İstanbul’daki Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde yaşayan 61 yaşındaki Hasan Nur üç gün önce yurtdışından Türkiye’ye gelmişti. Hasan Nur Çin uyrukluydu. Önceki gün akşam saatlerinde dışarıdaki işlerini hallettikten sonra evine girdi. Ancak kapıdan içeri adım attığı an üç kişinin saldırısına uğradı. O da karşılık vermeye çalıştı ama aldığı darbelerle yaralandı, yere yığıldı.

Kimliği belirsiz üç kişi Hasan Nur’dan gasp ettikleri paralarla evden ayrıldı. Bu sırada evde 18 yaşındaki Yımaran Y. vardı; Hasan Nur onun eniştesiydi ve durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Ekipler Hasan Nur’un hayatını kaybettiğini belirledi.

Öte yandan polis olayla ilgili başlattığı soruşturmada şüphelilerin güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. Görüntülerde üç şüphelinin apartmanın giriş kapısında buluşup Hasan Nur’un yaşadığı kata çıktığı, bir süre sonra da yüzlerini kapatarak kaçtıkları görüldü. Polis görüntüleri incelediğinde şüphelilerden birinin kolundaki dövme detayına odaklandı. Şüphelilerin kaçış güzergâhındaki diğer güvenlik kameraları da incelendi.

Yapılan takip sonucu şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Birinin dövülerek öldürülen Hasan Nur’un yeğeni olduğu belirlendi. Polis şüpheli Yımaran Y.’yi gözaltına aldı. Yımaran Y. olayı itiraf etti, eniştesiyle aralarında geçmişten gelen bir husumet olduğunu söyledi. Eniştesinin kendisini zorla Kur’an kursuna gönderdiğini anlatan Yımaran Y. bu duyulunca üzerine annesinin Çin’de gözaltına alınıp hapse atıldığını söyledi. Bunun intikamını almak istediğini iddia etti.

Polis sürdürdüğü operasyonda olaya karıştığı belirlenen 17 yaşındaki Bilalijiang A., 17 yaşındaki Abdusalam K., 25 yaşındaki Murat K., 19 yaşındaki Ömer U. ve 24 yaşındaki Arafat A.’yı Kağıthane’de operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerin üstünde 8 bin 300 dolar para ele geçirildi. Daha önceden çok sayıda suç kaydı olduğu belirlenen şüphelilerin sorguları Cinayet Büro Amirliğinde yapıldı.

Gözaltına alınan şüpheliler Yımaran Y.’nin eniştesinde yüklü miktarda para olduğunu söylediğini, saldırıyı bu parayı almak için yaptıklarını söyledi. Üstlerinden çıkan paranın Hasan Nur’dan aldıkları paranın bir bölümü olduğu öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Altı şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yurt dışından gelen eniştesine para için tuzak kurup ölümüne yol açtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.