Cinsel birliktelik sırasında kadını öldürüp ‘fanteziydi’ dedi

Suriyeli bir kişi beraber olduğu hamile kadını öldürüp 'fantezi' için yaptığını söyledi. Eski eşinin anlattıkları ise olayın bir başka boyutu olduğunu gözler önüne serdi.

Gündem 12 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Saldırgan Y.A.M.A. ile katlettiği kadının yaşadığı ev.

Suriye uyruklu Y.A.M.A. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde M.A. isimli kadınla evliydi, dört çocukları vardı. Ancak çift 2022 yılının aralık ayında boşandı ve boşanmanın nedeni bir kadın cinayetinin ardından belli oldu. Çünkü Y.A.M.A. boşandıktan bir süre sonra uzaktan akrabası N.M.T. isimli kadınla aynı evde yaşamaya başladı, kadın hamile kaldı.

Temmuz ayında beş aylık hamile kadınla cinsel birliktelik yaşayan Y.A.M.A. bu sırada kadına işkence yapmaya başladı. İki kolu vücudunun altında kalan ve kendini savunamayacak durumda olan kadının boğazını sıkan Y.A.M.A. bu haldeki N.M.T.’yi öldürdü. Cinayeti işledikten sonra öğle saatlerinde evden çıkan saldırgan arkadaşlarıyla buluştu, akşam saatlerinde de eve döndü. Evde N.M.T.’nin hareketsiz yattığını gören şüpheli cep telefonuyla aradığı arkadaşı İ.O.’dan yardım istedi. Eve gelen İ.O. ise sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen sağlık ekibinin kontrolünde N.M.T.’nin hayatını kaybettiği tespit edildi. İhbar üzerine adrese sevk edilen polis ekipleri Y.A.M.A.’yı gözaltına aldı.

Saldırgandan ‘fantezi’ savunması

Emniyetteki sorgusunda kadını bilerek öldürmediğini söyleyen saldırgan eylemi ‘fantezi’ için yaptığını savundu, tutuklandı.

Olaya ilişkin soruşturma tamamlandı ve polisler saldırganın 19 yıl önce ilk evliliğini Suriye’de yapıp Türkiye’de boşandığını öğrenince o kadını tanık olarak dinledi. Kadın olaydan sekiz ay önce boşandığı eski eşinin çocuklarını sevmediğini belirterek “Her hamile kaldığımı öğrendiğinde, birlikteliğimiz sırasında boğazımı sıkıp karnıma bastırarak çocuğu düşürmeye çalışıyordu” dedi. Olaya ilişkin iddianamede de “Suriye uyruklu Y.A.M.A.’nın, birliktelik sırasında cinsel fantezi süsü vererek, hamile olduğunu bildiği N.M.T.’nin boğazını sıkıp öldürmek suretiyle üzerine atılı suçu işlediği belirlendi” görüşüne yer verildi.

Öldürdüğünü anlamış

İddianame tamamlandıktan sonra hakkında dava açılan Y.A.M.A. ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. N.M.T. ile aralarında hiçbir sorun olmadığını söyleyen sanık “birliktelik yaşarken eşimin baş kısmı yataktan aşağı sarkıyordu. Her iki kolunu vücudunun altına almıştı. Ben de fantezi amacıyla önce sağ, sonra da sol elimle boğazını tutuyordum. Bu sırada hırıltı sesi duydum. Ağzından köpük gelince korkup birlikteliğimize son verdim. Hareketsiz olduğunu görünce kolunu kaldırdım. Kol yatağın üzerine düştü. Sonra gidip duş aldım. Yataktan indirip battaniyeye sardım. Bu sırada tamamen hareketsiz yatıyordu. Ne yapacağımı bilemediğim için saat 13.00’da evden çıktım. 17.00’da döndüm. Telefonla yardım istediğim arkadaşım bana bir tanıdığını gönderdi. O da sağlık ekiplerine haber vermemizi söyledi. Sonrasında gözaltına alındım. Eşimi kesinlikle öldürmek istemedim. Ölüm olayı birliktelik sırasında istemeyerek meydana geldi. Ayrıca boşandığım eşimin iddialarını da kesinlikle kabul etmiyorum” dedi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Cinayet davasında iş büyüdü: 'Beni rahatsız ediyor' demişti, bir de tecavüz iddiası çıktıCinayet davasında iş büyüdü: ‘Beni rahatsız ediyor’ demişti, bir de tecavüz iddiası çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.