Cinsel istismara uğradığını okuldaki eğitimle fark etti

3 yıl önce komşusunun cinsel istismarına maruz kalan 15 yaşındaki kız çocuğu, okulda düzenlenen farkındalık eğitiminde yaşadığının cinsel istismar olduğunun bilincine vararak durumu rehber öğretmenine anlattı. Saldırgan 10 yıl 5 ay hapis cezası aldı.

Gündem 30 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Uzmanların ulaşabildiği çocuk yaşadıklarını anlattı, saldırgan ceza aldı. Peki ulaşılamayan çocuklar?

2020 yılında Bolu’nun Mudurnu İlçesi’nde yaşayan 12 yaşındaki C.Y. saklambaç oynadıkları sırada evinin yanındaki ahırda kıyafet değiştirme bölümüne saklandı. Ercan A. da iddiaya göre eşi ahırda inek sağarken kıyafet değiştirme bölümüne saklanan küçük kızın yanına gidip cinsel istismarda bulundu. Ercan A. küçük kıza cinsel istismarı daha sonra da sürdürdü.

C.Y. üç yıldır süren bu cinsel istismarı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan çocuk istismarıyla ilgili bilgilendirme ve farkındalık eğitimi için okula gelen uzman ekibe anlattı. Okul yönetiminin ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheli Ercan A. 23 Ocak 2023’te çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Hakkında 15 yıl hapis istemiyle ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlamasıyla dava açıldı.

“Huzurumuzu bozmak için şikayetçi oldu”

10 aydır tutuklu yargılanan Ercan A. Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde son kez hakim karşısına çıktı. Savunma yapan Ercan A. “C.Y.’yi çocukluğundan beri tanırım. Anne ve babası ayrı olduğu için bundan etkilenmesin diye çocuklarımı onun yanında sevmezdim bile. Kendi aile huzuru olmadığı için bizim de aile huzurumuzu bozmak istemiş, yıllar sonra kötü niyetli olarak hakkımda şikayetçi olmuştur. Benim C.Y.’ye hiçbir şekilde kötü davranışım olmamıştır. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Mahkeme Ercan A.’yı 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Cami tuvaletinde iki çocuğa cinsel saldırıda 'iyi hal indirimli' ceza: 36 yıl 4 ay hapisCami tuvaletinde iki çocuğa cinsel saldırıda ‘iyi hal indirimli’ ceza: 36 yıl 4 ay hapis

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.