Çocuğu hırsızlıktan depoya kapatan iki kişi adli kontrolle serbest

Hakkari'deki bir markette 12 yaşındaki çocuğu çikolata çaldığı gerekçesiyle depoya kapatmışlardı. Valilik iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu, Mahkemeye çıkarılan 2 market çalışanı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gündem 4 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Hakkari’de 12 yaşındaki bir çocuğun zincir markette dolaşırken iki çikolatayı cebine attığı ve çalışanların da bunu görüp çocuğu market deposunda beklettiği yazılmıştı. Bu haberin yayılması üzerine kamuoyunda tepki yükseldi ve Adalet Bakanlığı konuya dahil oldu.

Önce Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaparak hem market yetkilileri hem de olayda sorumluluğu bulunan kişiler hakkında ‘çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan resen soruşturma başlatıldığını belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çocuklara karşı olumsuz eylemlere karşı hassas olduklarını ifade etti. “Çocuğun üstün yararını zedeleyecek hiçbir harekete izin vermeyiz. Adalet Bakanlığı olarak konuyu yakından takip ediyoruz” diyen Tunç Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığını anımsattı.

Hakkari Valiliği ise olayla ilgili iki şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkartılan 2 kişi, savcılıktaki ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir gün arayla iki kez adliyeye çıkarılan hırsızlık şüphelileri yine serbest kaldıBir gün arayla iki kez adliyeye çıkarılan hırsızlık şüphelileri yine serbest kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.