Site kapıcısı, çocuğu kaçırıp fidye istedi, alamayınca katletti

Mersin'de bir kapıcı, görev yaptığı sitedeki Suriyeli ailenin 12 yaşındaki çocuğunu kaçırdı, 400 bin euro fidye istedi. Kapıcı, istediğini alamayınca çocuğu boğarak öldürdü. Site sakinleriyle kayıp çocuğu arayan kapıcının soğukkanlılığı kan dondurdu.

Gündem 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Kuyumculuk yapan Suriyeli Halit Hayanked’in 12 yaşındaki oğlu Khaled Hayanked, öğle saatlerinde Mersin’in Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi Türksat Sitesi’nin bahçesinde oynarken aniden ortadan kayboldu. Bir süre sonra  ailenin telefonu çaldı. Arayan fidyeciydi. Çocuklarının ellerinde olduğunu, 400 bin Euro vermeleri durumun da çocuğu serbest bırakacaklarını söyledi. Fidyeci aileyi “Polis haber verirseniz çocuğunuzu öldürürüz” diye tehdit etti.

Baba Halit Hayanked, tehdide rağmen durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polis ekipleri sitede araştırma yaptı, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi, çocuğun siteden ayrılmadığını tespit etti. Araştırmalarına devam eden polis ekipleri, üç bloklu sitenin A bloğunun bodrum katına girdiğinde, 12 yaşındaki çocuğun cesedini halının arasına sarılmış halde buldu. Boğularak öldürüldüğü belirlenen çocuğun cesedi, yapılan otopsinin ardından defnedildi.

Kapıcı fidye için kaçırdığı çocuğu aynı sitenin içindeki bu bodrumda tuttu

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturma çerçevesinde, sitenin kapıcısı Hasan C. gözaltına alındı. Bodrum katın anahtarının sadece kapıcıda olduğu, olay günü ise sitenin güvenlik kameralarının kapalı olduğu öne sürüldü.

Site sakinleri çocuğu katille birlikte aramış

Enes Öter isimli site sakini, önceki gün çocuğun okuldan geldikten sonra ortadan kaybolduğunu belirterek, “Polisler buraya geliyor. Zaten kapıcı sitenin kameralarını dün kesmiş. Bunu daha önce planlamış. Dün kapıcı ile damadı bodruma inerken benim kardeşim görüyor. Şaşırtıcı durum şu; biz kapıcıyla birlikte çocuğu aradık. En son polisler bodruma bakmak istiyor ama kapıcı arama kararı istiyor. Daha sonra polislerin gittiğini zannedip, kendi aşağı inip çocuğu halıya sararken suçüstü yakalandı. Aile Suriyeli ve kuyumcu. Çocukları karşılığında 400 Euro fidye istemişler. Eğer polislere haber verirlerse öldüreceklerini söylemişler ve zaten öldürmüş” dedi.

Katil kapıcı site sakinleriyle birlikte çocuğu aramış

Site sakinlerinden Melek Erden ise kapıcının 1,5 yıl önce uyuşturucu kullanırken gördüğünü belirterek, “Bunu yöneticiye de komşulara da söyledim. Bizim çocuklarımızın can güvenliği yok dedim. Ben birçok kere bu kapıcıyla karakolluk oldum. Bugüne kadar hep bir yolunu bulup, kurtuluyordu. Olayı duyunca çok üzüldüm ve halen şoktayım” ifadelerini kullandı.

Annesi öldürüp gardıroba saklamıştı: Yerleri temizledim, o gece evde kaldımAnnesi öldürüp gardıroba saklamıştı: Yerleri temizledim, o gece evde kaldım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.