Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nden 72 saat sonra… Üç cinayet

Adana’da bir adam eşi ve annesini silahla başından vurdu. Mersin'de bir kadın alacak davası nedeniyle bir erkek tarafından önce başından vuruldu, sonra makasla boğazı kesildi. Bodrum’da da bir anne-kızın cesedi ormanda bulundu.

Gündem 29 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasının toplumsal etkilerini tartışırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemizin kadın hakları ve şiddetle mücadeleye en küçük olumsuz bir etkisi olmamıştır” sözleri, kadın örgütleri tarafından büyük tepki çekmişti.

Dün ise sadece bir günde yaşananlar ülkenin kadına şiddetle mücadele ve kadın cinayetleri konusunda ne kadar geri bir noktada olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İşte bir günlük utanç bilançosu:

Annesine misafirliğe gidip eşini ve annesini vurdu

Adana Seyhan’da Nurettin Kaya adlı kişi, eşi Halime Kaya ile birlikte karşı apartmanda oturan annesi Fahriye Kaya’ya misafirliğe gitti.

Evde sebebi bilinmeyen bir nedenle kavga çıkması sonucunda Nurettin kaya yanında taşıdığı tabancayla annesini ve eşini başlarından vurdu. İki kadın kanlar içerisinde yere yığılırken Nurettin Kaya kaçtı. Sağlık ekibi Halime’nin olay yerinde öldüğünü tespit ederken ağır yaralı Fahriye Kaya da çağrılan ambulansla Adana Şehir Hastanesine kaldırıldı. Kısa süre sonra yakalanan Kaya’nın, Emniyet’teki ifadesinde “Bana ihanet ettiler, hak ettiler, pişman değilim” dediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen Nurettin Kaya çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alacak meselesi değil korku filmi

Mersin Erdemli’de başından vurulan ve boğazı kesilen kadın, hala yaşam mücadelesi veriyor.

Alacak tartışması korku filmine döndü. Erdemli ilçesi Kargıpınarı Mahallesi’nde bir tekstil atölyesinde meydana geldi. F.E. (38) kendisine borcu olduğunu iddia ettiği atölye sahibi Hülya Kırmızı’nın (49) iş yerine gitti. İkili arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. F.E. bodrum kata indirdiği Kırmızı’yı yanında getirdiği kurusıkıdan bozma tabancayla başından ve göğsünden vurdu. Yere yığılan kadının ölmediğini fark eden F.E. iş yerinden bulduğu makasla Kırmızı’nın boğazını kesti.

Şüpheli kaçarken Kırmızı ambulansla Mersin Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Hülya Kırmızı’nın durumunun ağır olduğu bildirildi. Kısa sürede yakalanan F.E. jandarmadaki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. Soruşturma sürüyor.

Anne-kızın cesetlerini yabana atmışlar

Kadının cesedinin üzerinde iplerin bulunması, araziye terk edildiği sırada ağır yaralı olduğu şüphesini kuvvetlendirdi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sarp arazide, Rus uyruklu anne ve kızı olarak değerlendirilen 1’i çocuk, diğeri kadın 2 ceset bulundu.

Çarşafa sarılıp iple bağlanmış haldeki cesetlerden birinin kayanın arkasına gizlendiği, diğerinin ise arazi üzerinde bulunduğu tespit edildi.

Muğla 911 Arama Kurtarma ekiplerinin desteğiyle cesetler bulunduğu yerden çıkarılıp Bodrum Belediye Cenaze Hizmetleri aracına alındı. Rus uyruklu anne ve çocuğuna ait olduğu değerlendirilen iki ceset otopsiye gönderildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

25 Kasım genelgesinde töre cinayeti ve kanıt tartışması25 Kasım genelgesinde töre cinayeti ve kanıt tartışması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.