Çocuğun cinsel organını ısırarak koparan kişiye 111 yıl hapis istendi: Aileden ameliyat çığlığı

Dört çocuğu yardım etmeleri bahanesiyle evinin bodrumuna indirip istismara kalkışan ve bir çocuğun cinsel organını ısırarak koparan kişinin 111 yıl hapsi isteniyor. Çocuğun ailesi cinsel organın dikilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Gündem 29 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

10 Ağustos 2023 günü Ankara Sincan’da yaşları sekiz ile 10 arasında değişen dört erkek çocuk sokakta oynuyordu. Aynı mahallede oturan 43 yaşındaki Evren Demirci çocukların yanına gelerek “Beni bodruma indirin, yardım edin” diyerek yardım istedi. Çocuklar Demirci’nin kömürlüğe inmesine yardımcı oldu. Ancak Demirci kömürlüğe indikten sonra kapıyı kapatıp “Kimin pipisi daha büyük” diyerek çocukların pantolonunu indirmeye çalıştı. Bunun üzerine çocuklar kömürlükten kaçmaya çalıştı. Ancak sekiz yaşındaki H.A.’nın ayağı kaçmak isterken demire takıldı. Bunu fırsat bilen Demirci küçük çocuğu kömürlük içine çekti, pantolonunu indirdi. Ardından da küçük çocuğun cinsel organını ısırarak kopardı. Başlatılan soruşturmayla şüpheli Demirci tutuklandı.

‘Lolipop vereceğim’

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre ifadesi alınan mağdur çocuklardan A.K. “Dokuz yaşındayım. Sokakta oynarken o adam bizi çağırdı, ‘Beni aşağı indirin, size lolipop vereceğim’ dedi. İndirdik. H.A’yı elinden tutup bodruma çekti. H.A kaçmaya çalıştı, ayağı demire takıldı, adam H.A’yı ayağından tuttu çekti, pipisini ısırdı, biz kaçtık, annesine söyledik. H.A bağıra bağıra dışarı çıktı, polisler geldi” dedi. Diğer mağdur çocuklar da benzer şeyler söyledi.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı korkunç olayla ilgili soruşturmasını tamamlayarak şüpheli Demirci hakkında ‘basit cinsel istismar, nitelikli yaralama, nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarında 111 yıla kadar hapis talebiyle Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede küçük çocuğun maruz kaldığı eylem nedeniyle yaşamını tehlikeye sokacak ve basit tıbbi müdahale ile giderilmeyecek şekilde yaralandığının belirlendiği anlatıldı. İddianamede ‘cezai ehliyeti tam olduğu belirlenen şüphelinin izah edildiği şekilde üzerine atılı suçları işlediğinin anlaşıldığı’ belirtildi.

Mahkeme rapor istedi

İddianameyi kabul eden mahkeme 22 Ocak tarihinde şüphelinin tutukluluk haline devam kararı verdi. Mahkeme ceza ehliyeti olup olmadığı konusunda rapor düzenlenmesi için sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevkine hükmetti. Şüphelinin avukatı mahkemeye verdiği dilekçede müvekkili hakkında “hafif mental retardasyon (normale yakın ve düşük zihinsel yetersizlik)” tanısıyla rapor bulunduğunu, bu nedenle tutuklu yargılanmasının hukuka aykırı olduğunu iddia etti.

Aile yardım bekliyor

Mağdur çocuk H.A.’nın ailesinin avukatı Şahin Antakyalıoğlu ise küçük çocuğun hastanede uzun süre tedavi gördüğünü, bütün operasyonlara rağmen kopan uzvun geri eklenemediğini belirterek “Kopan uzuv için özel bir hastane dikebiliriz demiş. Ancak ameliyat maliyeti çok yüksek. Ailenin bunu karşılaması mümkün değil. Aile yetkililerden yardım bekliyor” dedi.

20 ilde çocuk istismarı operasyonu: 35 tutuklama20 ilde çocuk istismarı operasyonu: 35 tutuklama

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.