Türkiye’de akraba manzaraları: Çocuklar tartıştı, silahlar çekildi

Kayseri'de çocukların tartışmasıyla başlayan kavgaya akraba büyükler de karıştı. Silahlar patladı, anne ve oğlu yaşamını yitirdi.

Gündem 30 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Kayseri ve Diyarbakır’da akrabaların birbirine girmesiyle çatışmalar meydana geldi.

Kayseri’nin Develi ilçesinde çocukların tartışmasına iki akraba aile fertlerinin de katılmasıyla çıkan silahlı kavgada anne ve bir oğlu öldü, bir oğlu yaralandı.

Olay saat 22.00 sıralarında Develi ilçesi Küçük Künye Mahallesinde meydana geldi. Aynı mahallede oturan ve akraba olan Nuray Dabaz ile Selfat Aydoğdu arasında çocukların kavga etmesi nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma diğer aile fertlerinin katılmasıyla silahlı kavgaya dönüştü.

Yaşanan arbede sırasında Selfat Aydoğdu, akraba ve komşusu olan Nuray Dabaz ile oğulları Ali ve Serkan Dabaz’a tüfekle ateş açtı. Aydoğdu’nun silahından çıkan saçmaların isabet ettiği anne Nuray ile çocuklarından Ali Dabaz olay yerinde hayatını kaybederken Serkan Dabaz yaralandı. Silah sesleri çevrede endişe yaratırken ihbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Hayatını kaybeden anne ve oğlunun cansız bedeni Develi Devlet Hastanesi Morguna götürülürken yaralanan Serkan Dabaz da aynı hastanede tedavi altına alındı. Çocuk tartışmasında akrabalarını vuran Selfat Aydoğdu jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

6 kişi yaralandı

Diyarbakır’da akraba 2 aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan, silah, bıçak ve sopa kullanılan kavgada Sıdıka Kaya hayatını kaybetti, 2’si yoldan geçen 6 kişi de yaralandı. Yaralılardan 2’sinin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Olay, sabah saatlerinde, Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi Şehitlik Caddesi’nde meydana geldi. Yolda karşılaşan ve arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumetli olan akraba 2 ailenin üyeleri, tartışmaya başladı. Tartışma, silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada 2’si yoldan geçen olmak üzere 7 kişi yaralandı, 3 araç da zarar gördü.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, müdahalenin ardından kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Sıdıka Kaya, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı, 2’si ağır 6 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Yine Esenyurt yine motosikletli ve yüzleri maskeli saldırı: Emir Şeyh kurşuna böyle dizildiYine Esenyurt yine motosikletli ve yüzleri maskeli saldırı: Emir Şeyh kurşuna böyle dizildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.