Herkesin siyasi sandığı cinayet meğer kıskançlıktanmış

Mehmet Ersin Ekinci kendisinin de bir dönem siyaset yaptığı eski MHP Ankara il yöneticisi Ferhat Özcan'ı öldürmekten yargılanıyordu. İlk duruşmasında öldürme nedeninin eski kız arkadaşını kıskanmasından kaynaklandığını anlattı.

Gündem 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Mehmet Ersin Ekinci (solda), Ferhat Özcan (sağda).

Mehmet Ersin Ekinci Ankara’nın Pursaklar ilçesinde emlakçılık yapıyordu ve 29 Nisan’da çocukluk arkadaşı Ferhat Özcan’ın evine gidip silahla öldürdü. İkisi de 36 yaşındaydı ve aynı partide siyaset yapmışlardı. Öldürülen Ferhat Özcan bir dönem MHP Ankara il yöneticisi de olmuştu. İşlediği cinayetin ardından polise teslim olan Mehmet Ersin Ekinci hakkında soruşturma tamamlandı ve ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘ruhsatsız silah taşımak’ suçundan 3 yıla kadar hapis talepli iddianame hazırlandı.

Ferhat Özcan’ın vücudunda 5’i öldürücü nitelikte 7 mermi çekirdeği yarası tespit edildiği, Mehmet Ersin Ekinci’nin eve girdikten 4 dakika sonra çıktığı belirtildi.

Mehmet Ersin Ekinci, Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmadaki savunmasında, Özcan ile çocukluktan itibaren arkadaş olduklarını belirtti ve iddiasına göre; Mehmet Ersin Ekinci bir süre önce eski kız arkadaşı F.S. ile Ferhat Özcan’ı tanıştırmıştı. Ancak F.S. o dönem kendisinden Ferhat Özcan’la görüşmeyi kesmesini istedi. Nedenini sorduğunda da aldığı yanıt ‘Ferhat’ın hal ve hareketlerini beğenmiyorum’ oldu. 2023 yılında çift ayrıldı ama görüşmeye devam ediyordu. Bu arada F.S. sosyal medya hesabından sigorta reklam yapıyordu ve Ferhat Özcan da iddiaya göre bu yüzden ona ulaşmıştı, sigorta işlerini yaptırıyordu.

“Ben de bunu F.S. ile aynı ortamda olduğumda telefonuna gelen bir mesajdan öğrendim. F.S. bana, Ferhat’ın Sincan’da ofis açtığını ve kendisinin de yanında işe başladığını söyledi. Ferhat Özcan’ı aradım. Kız arkadaşımla aramın bozuk olduğu dönemde onu neden işe aldığını sordum. ‘Sonra konuşuruz’ diyerek telefonu kapattı. 28 Nisan günü F.S.’nin sosyal medya hesabında bir paylaşım gördüm. F.S.’nin aracının ön kısmında bir çiçek vardı ve öndeki araç da Ferhat’ın arabasına benziyordu” diyen Mehmet Ersin Ekinci, bundan kısa bir süre sonra Ferhat Özcan’ın iki arkadaşıyla önünü kestiğini anlattı. Buna göre Ferhat Özcan ona saldırmaya başladı ve yanındaki iki kişi de Mehmet Ersin Ekinci’nin belindeki silahı aldı, aracına bindirdi. Ancak Ferhat Özcan’ın öfkesi geçmedi ve kendisini arayıp ‘silahın bende erkeksen gel al’ dedi. Mehmet Ersin Ekinci de ertesi gün ofisteki diğer silahını alıp Ferhat Özcan’ın evine gitti, silahını istedi ama Ferhat Özcan ona küfür etmeye başladı. Bu sırada Ferhat Özcan hamle yaptı ve o da belindeki silahı çıkarıp ateş etti.

İddianamede tanık olarak ifadesi yer alan F.S. ise sanık Mehmet Ersin Ekinci’den kıskançlık krizleri nedeniyle defalarca ayrıldığını ancak her seferinde bir şekilde kendisine ulaştığını ve peşini bırakmadığını ileri sürdü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.