Bahçeli’nin bir günü – Millet İttifakı’na süpürgeyle yüklendi

Devlet Bahçeli Karaman ve Aksaray mitinglerinde Kılıçdaroğlu’na demokrasi üzerinden yükselerek, “Demokrasi hıyanetin kılıfı olamaz” dedi.

Siyaset 13 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin Karaman ve Aksaray mitinglerinde konuştu. Bahçeli’nin hedefinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vardı.
Kılıçdaroğlu’na özgürlükler üzerinden yüklenen Devlet Bahçeli, “Kılıçdaroğlu’nun Aydın ve Kütahya mitinglerinde ‘Size öyle bir özgürlük alanı vereceğim ki en rahat bay Kemal’i eleştireceksiniz’ açıklaması tek kelimeyle skandaldır. Özgürlük ne verilebilir, ne alınabilir. Kılıçdaroğlu’nun özü tahammülsüzdür. Demokratik sürecin kilit taşı insandır. Herkes ne düşünürse düşünsün bir insanın bunu savunmaya hakkı vardır. Demokrasi hıyanetin kılıfı olamaz. Demokrasi egemenliğe kast etmenin kaynağı görülemez. Demokrasi sövüp saymanın yakıp yakımanın mecburiyet zemini olarak asla kullanılamaz” dedi.

‘Nifak saçmaktadır’

Devlet Bahçeli önceki mitinglerinde de ağır dille hedef aldığı The Economist dergisiyle ilgili ise şöyle konuştu:

“The Economist dergisi nifak saçmaktadır. Sosyal medyada Türkiye’ye savaş açılmıştır. Hepsi birden Kılıçdaroğlu’nun propagandasını yapmaktadır. FETÖ geçmişteki hak ve hukuk ihlallerine bugün de yenilerini eklemektedir. Zillet ittifakı adayı Kılıçdaroğlu her türlü ahlaksızlığın ve ilişki iddialarının göbeğindedir.”

Akşener’e süpürge eleştirisi

MHP lideri Meral Akşener’i de süpürge üzerinden eleştirerek “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hazımsızlık had safhadadır. Kılıçdaroğlu’nun geleceğe ışık tutan tek bir projesi yoktur. İYİ Parti Başkanının dedikodudan başka yaptığı bir şey yoktur. Eline süpürge alıp miting alanlarında şov yapmaktadır. Milletin kimi ve kimleri süpüreceğini de göremez haldedir. PKK’ya ve HDP’ye sözcülük yapacak kadar küçülmüştür. Zillet ittifakının miadı dolmuş, güçlendirilmiş parlamenter sistemden başka söylediği veya söyleyeceği ikinci bir şey de olmamıştır” dedi.

Bahçeli'nin hedefinde İmamoğlu var: Trabzon'un yüz karasıBahçeli’nin hedefinde İmamoğlu var: Trabzon’un yüz karası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.