Çok sayıda adrese eş zamanlı terör baskını: 187 gözaltı

Yerlikaya "28 ilde bölücü terör örgütü operasyonu düzenlendiğini ve 165 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. YSP kongresine dair soruşturmada da 16 kişi için gözaltı kararı verildi. İzmir ve Mersin'de IŞİD, 12 ilde de FETÖ operasyonu yapıldı.

Gündem 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 28 ilde ‘Kahramanlar-43’ operasyonları düzenlendiğini ve 165 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre “bölücü terör örgütü içinde faaliyet gösterdikleri, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen, bölücü terör örgütünün ‘Gençlik Yapılanması’ ve ‘Kadın Yapılanması’ içerisinde faaliyet yürüten, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yapan, geçmiş yıllarda ele geçirilen örgütsel dokümanlarda örgüt mensuplarıyla birlikte fotoğrafları tespit edilen” 165 kişi gözaltına alındı.

Operasyon düzenlenen kentler ise şöyle:

“Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Batman, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Kilis, Kocaeli, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak, Tekirdağ.”

15 Ekim’de Ankara’da Yeşil Sol Parti (YSP) kongresine katılan 16 kişi hakkında da gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kongrede terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattığını duyurdu ve bu kapsamda kongre sırasında örgütsel etkinliklere katılarak PKK/KCK silahlı terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini övücü ve bu yöntemleri meşru gösterecek şekilde propaganda yaptığı ileri sürülenler hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Ankara merkezli 10 ilde şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

12 ilde IŞİD operasyonu

IŞİD operasyonları kapsamında da 12 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. IŞİD’e finansman sağladığı iddia edilen 19 kişi için gözaltı kararı verildi ve 15 şüpheli gözaltına alındı. Diğer dört şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Operasyon MİT ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor.

Mersin’de 7 gözaltı

Buna balı olarak Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü de kentte IŞİD operasyonları düzenledi. Ekiplerin IŞİD adına geçmişte silahlı faaliyet yürüttüğü, örgütün ideolojisi doğrultusunda hareket edip çatışma bölgelerine eleman kazandırmaya yönelik çalışmalarda bulunduğu ve örgüt mensubu kişilerin illegal yollardan sınır geçişlerine aracılık ettiğini tespit ettiği şüphelilere yönelik operasyonda S.F., T.M., H.T., W.H.M.M., M.A., A.M., AH. ve M.K.D. gözaltına alındı. Bu kişilerin adreslerindeki aramalarda 21 bin 500 Suriye lirası, 800 euro, 23 bin 100 ABD doları ve çok sayıda örgütsel materyal ele geçirildi. Şüpheliler sorguya alındı, olayla ilgili bir kişi daha aranıyor.

“FETÖ soruşturması”nda 11 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu da “FETÖ’nün GATA yapılanması” soruşturması kapsamında haklarında ardışık arama, HTS kayıtları, aleyhte ifade ve teşhisler bulunan toplam 11 şüpheliyi saptadı ve şüphelilerin eş zamanlı olarak gözaltına alınmasına karar verildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

'Provokatif paylaşım' operasyonu: 18 şüpheli gözaltında‘Provokatif paylaşım’ operasyonu: 18 şüpheli gözaltında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.