‘Cübbeli Ahmet’e saldırı

'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, bir etkinlik çıkışı saldırıya uğradı. Ünlü'nün boğazını sıkan kişi daha sonra polise teslim edildi. Ünlü 2022'de Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümü sonrası İsmailağa tarikatından kovulmuştu.

Gündem 8 Eylül 2024

İstanbul İkitelli’deki bir etkinliğe katılan Ahmet Mahmut Ünlü, toplantı bitimine yakın saldırıya uğradı. İddiaya göre saldırgan Ünlü’nün boğazını sıkarak ağır küfürler etti. Ünlü’nün korumaları olaya müdahale etti. Görüntülerde korumaların saldırganı yumrukladığı görülüyor. Daha sonra saldırgan polise teslim edildi.

Ünlü’nün X hesabından yapılan açıklama şöyle: “Cübbeli Ahmet Hoca, İkitelli tarafında bir dernekte sohbet yaptıktan sonra çıkış yaparken kalabalık cemaatin dua istedikleri sırada karanlıkta biri tarafından müstehcen bir sövme ile birlikte darp teşebbüsüyle boğazı sıkılarak saldırıya uğradı. Korumalar tarafından acil müdahale edilerek Hoca Efendi kurtarıldı. Hazır bulunan polis ekipleri tarafından şahıs yakandı ve soruşturma başlatıldı.”

Ünlü’nün 2022’de İsmailağa tarikatının lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümü sonrası cenazeye su dökmesine izin verilmemişti. Ardından Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu, Ünlü hakkında ‘kaset‘ iddiasını ortaya atmıştı. Bu süreçte Ünlü de tarikattan kovulmuştu.

IŞİD iddiası

Ahmet Mehmet Ünlü, saldırıda terör örgütü Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD)’nin rolü olabileceğinin altını çizerek X hesabından yaptığı açıklamada şöyle söyledi:

“Cübbeli Ahmet Hoca, zaten İŞİD’in Telegram kanalında 2 ay evvel bu fotoğraf paylaşılarak nerede bulursanız “öldür” tehdidine maruz kalmıştı. Bu olay da onu tezahürü olabilir. Şu anda Emniyet Birimleri işi derinlemesine araştırıyor. Bir bilgi olursa paylaşılacaktır.”

İsmailağa-Cübbeli kavgası büyüyor: Önce FETÖ iddiası, şimdi de kız çocuklarına büyüİsmailağa-Cübbeli kavgası büyüyor: Önce FETÖ iddiası, şimdi de kız çocuklarına büyü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.