Cuma hutbesinde doktorları hedef alan imama hapis cezası

Konya Şehir Hastanesi'nde Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesini protesto eden hekimleri hedef alan Konya’da Kayalar Camisi imamı hakkındaki suç duyurusunun ardından açılan davada karar çıktı.

Gündem 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Konya Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür 6 Temmuz 2022’de Konya Şehir Hastanesi’nde  görev başında katledilen doktor Ekrem Karakaya için iki günlük iş bırakma eylemi yapan doktorları cuma hutbesinde hedef almıştı. Gür camiye gelenlere “Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, ‘Git bugün grevdeyiz’. Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim” demişti.

Bunun üzerine Konya Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı İmam Gür hakkında soruşturma başlatmış, açığa alınan imama disiplin cezası verilmiş, yer değişikliği yapılmıştı.

1 yıl 8 ay hapis cezası

Türk Tabipler Birliği de (TTB) imam Gür hakkında suç duyurusunda bulundu. TTB dün söz konusu suç duyurusunun ardından açılan davanın sonuçlandığını bildirdi.

TTB yazılı açıklamada şöyle dedi:

“Konya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 28 Kasım 2023’te görülen karar duruşmasında savcılık, sanık imam suçlamayı kabul etmese de ihbar evrakı, açık kaynak araştırma raporu, görüntülü izleme ve çözün tutanağı doğrultusunda ‘halkı kin ve nefrete sürükleme’ suçunun sabit olduğunu belirtti ve ceza talep etti. Mahkeme de Türk Ceza Kanunu’nun ‘suç işlemeye tahrik’ başlıklı 214. maddesi uyarınca imamın 1 yıl 8 ay hapis ile cezalandırılmasına ve beş yıl denetim süresine tabi olmak kaydıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.”

İmamın camideki ‘silahları hazırlayın’ hutbesine soruşturmaİmamın camideki ‘silahları hazırlayın’ hutbesine soruşturma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

Hayatın ipuçları