Cumhurbaşkanı Başdanışmanı suçluyu buldu: Kulüpler özür dilesin

Riyad'da yaşanan skandalla ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum açıklama yaptı, "Hiç kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez" dedi, kulüplerin özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Gündem 31 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıl kutlamaları sönük geçti. Ülkenin en köklü kulüplerinden Fenerbahçe’nin kupa şampiyonu, Galatasaray’ın lig şampiyonu olarak karşı karşıya gelecekleri Süper Kupa maçı ise Suudi Arabistan’a 4 milyon dolar olduğu iddia edilen bir meblağ karşılığında satıldı. 100’üncü yıldaki final maçı neden Riyad’da oynanıyor soruları ise yanıtsız kaldı. Maç günü Suudi yetkililerin, Türkiye’de 12 Eylül’den itibaren gelenekselleşen milli olmayan futbol karşılaşmalarında da İstiklal Marşı’nın maçta söylenemeyeceği, ısınma için sahaya çıkacak oyuncuların Atatürk tişörtü giyemeyeceği yönündeki sınırlamaları nedeniyle iki takım da maça çıkmama kararı alarak yurda döndü. Türkiye 29 ile 30 Aralık günlerinde bu skandalla çalkalandı. Türkiye kamuoyu skandaldan kimlerin sorumlu olduğunu öğrenmeye çalıştı.

‘Asli kusurlu olanların kusurları ortada mı kalacak?’

İlk saatlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaparak, “Atatürk’ün ortak değer olduğunu” söyledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da benzer bir paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Mehmet Uçum ise farklı düşünüyor. Uçum skandalla ilgili Suudi Arabistan’ı savunan, kulüpleri ve federasyonu suçlayan bir paylaşım yaptı.

Uçum yaptığı açıklamada, “Bu organizasyonun asıl sorumluları olan TFF ve kulüp yönetimlerinin ortak açıklamasında “organizasyon aksaklıkları” diye ifade edilen hususlarda kendilerinin de “aksaklıklar” diyerek kabul ettikleri kusurları ortada mı kalacak” diyerek skandalda kulüplerin de payı olduğunu hatırlattı, “Bunun gereği neyse (özeleştiri, taraftarlardan ve kamuoyundan özür dileme, görevden çekilme vb.) süreci kötü ve kusurlu yönetenlerin bunu yapmaları gerekmiyor mu. Hiç kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez” dedi.

‘İç ve dış odaklar, Türkiye düşmanları’

Sürecin başından itibaren asli kusurlunun kulüpler olduğunu söyleyen Uçum “Kimse ortak açıklamada ev sahibi ülkeye teşekkür edip sonra da ev sahibi ülkenin protokolün dışında kalan konulardaki negatif tutumlarına dayanarak kahramanlık gösterisi yapamaz” ifadelerini kullandı. Uçum bu olayı Türkiye’ye karşı kara propaganda malzemesi yapan iç ve dış odaklar ve Türkiye düşmanı alçaklar olduğunu söyledi, “Türkiye’ye en ufak bir zarar veremezler. Türkiye bu süreçten de yapıcı sonuçlara ulaşarak çıkar” değerlendirmesi yaptı.

Suudi medyası 'Atatürk' demedi: Kurallara uyulmadığı için maç iptal edildiSuudi medyası ‘Atatürk’ demedi: Kurallara uyulmadığı için maç iptal edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.