Cumhuriyet Gazetesi’nin ilk kadın genel yayın yönetmeni Mine Esen oldu

Cumhuriyet Gazetesi'nde uzun yıllardır gazetecilik yapan Mine Esen, gazetenin genel yayın yönetmenliğine getirildi. 99 yıllık gazetenin, bu görevlendirmeyle birlikte tarihinde ilk kez bir kadın genel yayın yönetmeni oldu.

Gündem 2 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Gazetesi, Haziran ayında yaşadığı tartışmalar sonrası Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu ile yollarını ayırmıştı. Gazetenin genel yayın yönetmeni koltuğu ise yaklaşık 3 aydır boştu. Dün Cumhuriyet Gazetesi Dış Haberler Servisi’nde görev alan Mine Esen’in genel yayın yönetmeni olduğu duyuruldu. Genel Yayın Koordinatörlüğü görevine ise Hakan Akarsu getirildi.

Mine Esen’in genel yayın yönetmeni olması aynı zaman da Cumhuriyet Gazetesi tarihinde de bir ilke işaret ediyor. Çünkü bu görevlendirmeyle birlikte 99 yıllık gazetenin genel yayın yönetmeni koltuğuna da ilk kez bir kadın gazeteci oturmuş oldu. Mine Esen 25 yıllık gazetecilik hayatında Cumhuriyet’in dış haberler biriminden haber merkezi birimine kadar birçok serviste görev yapmıştı. Cumhuriyet’in aktardığına göre; Mine Esen, çok sayıda uluslararası ve ulusal zirveyi takip etti, siyaset, politika, sivil toplum örgütlerinden önde gelen isimlerle söyleşiler, röportajlar yaptı. Bu çerçevede ABD, AB, Çin, Ortadoğu’nun yanı sıra Kıbrıs’taki gelişmelere de odaklandı. Göç, kadın ve kız çocuklarının hakları konusuna eğildi. Bu konulara yönelik yazı dizileri hazırladı. Gazetemizle özdeşleşmiş Pazar Yazıları sayfasının uzun yıllar editörlüğünü yürüttü. Yine Cumhuriyet gazetesi bünyesinde 2020 yılında başlayıp yaklaşık iki yıl yayımlanan Le Monde Diplomatique Türkiye ekibinde dış haberler müdürü olarak çalıştı.

Mine Esen gibi Hakan Akarsu da uzun yıllardır Cumhuriyet Gazetesi’nde çalışıyordu. 34 yılını gazetede geçiren Hakan Akarsu, editörlükle başlayıp yazıişleri müdürlüğü görevine uzanan bir yelpazede görev yaptı.

Cumhuriyet'te kriz sürüyor: Sitenin genel yayın yönetmeni de istifa ettiCumhuriyet’te kriz sürüyor: Sitenin genel yayın yönetmeni de istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.