Cumhuriyet’ten eski yayın yönetmenine suç duyurusu: Arşiv satıldı iddiası

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı, gazetenin arşivini izinsiz olarak satışa çıkardığı iddiasıyla gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın ve bir yönetici hakkında suç duyurusunda bulundu. Gazete bu haberi yalanladıktan sonra Patronlar Dünyası suç duyurusunun belgesini yayınladı.

Gündem 2 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Gazetesi’nin arşivinin 2022 yılında kimliği belirsiz kişilerce ele geçirildiği ve NFT olarak satıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Cumhuriyet Vakfı tarafından yönetilen gazetenin arşivinin usulsüzce satılması iddiasıyla ilgili olarak hukuki süreç başladı.

Cumhuriyet arşivi kripto para şirketine satılmış

Patronlar Dünyası’ndan Toygun Atilla’nın haberine göre, vakfın yönetim kurulu üyesi ve hukuk işlerinden sorumlu vakıf yöneticisi Turan Karakaş, arşivi izinsiz ve herhangi bir sözleşmeye bağlı olmaksızın satışa çıkaran ICRYPEX Bilişim A.Ş.  adlı kripto para şirketinin sahibi Gökalp İçer, şüpheliler Yiğit Karakaş ve İsmail Hoca hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Bürosu’na 12 Mayıs’ta suç duyurusunda bulundu.
Avukat Turan Karakaş, ICRYPEX Bilişim A.Ş.  adlı şirketin sahibi Gökalp İçer’le birlikte Cumhuriyet Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın ve bir yönetici hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Turan Karakaş, suç duyurusunda Arif Kızılyalın’ın şirketle işbirliği içinde olduğunu ileri sürdü.
Suç duyurusunda şüphelilerin, Cumhuriyet Gazetesi’nin binlerce nüshadan oluşan, 1924 yılından bugüne muhafaza edilen arşivini, NFT’leştirme faaliyetine giriştiği, nitelikli dolandırıcılık suçu işleme kararının icrası kapsamında, birden fazla kişi tarafından fikir ve eylem birliği içinde birlikte suç işlenmesi konusunda anlaştıkları belirtildi.

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en güçlü genel yayın yönetmeni kimdi? Ya dünyanın?Türkiye’nin gelmiş geçmiş en güçlü genel yayın yönetmeni kimdi? Ya dünyanın?

Cumhuriyet yalanladı, Patronlar Dünyası belgesini yayınladı

Patronlar Dünyası’nın haberinin ardından Cumhuriyet Gazetesi tarafından açıklamada bahse konu haber yalanlanarak şunlar söylendi:

“Cumhuriyet gazetesi ile Icrypex şirketi arasında 2022 yılında Cumhuriyet gazetesi arşivinin kullanımı ile ilgili kimi görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler gerekli hukuki sözleşme yapılmadan sonlandırılmıştır. İmzalanmış bir sözleşme ve taraflar adına bir usulsüzlük söz konusu değildir.

Yetkili organlarımız tarafından yapılmış bir suç duyurusu başvurusu da yoktur.”

Cumhuriyet’in haberi yalanlamasının ardından Patronlar Dünyası suç duyurusunun belgesini yayınladı.

Cumhuriyet gazetesinin suç duyurusu

Medyada seçim sonrası yaprak dökümü sürüyor... Fatih Altaylı, Ciner'e teşekkür edip ayrıldıMedyada seçim sonrası yaprak dökümü sürüyor… Fatih Altaylı, Ciner’e teşekkür edip ayrıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.