Damadını öldürmüştü: O suçu işlerken 12 kez kalp krizi geçirmişim

Bursa'da damadını 15 bıçak darbesiyle öldüren İsmail Hakkı Özen hakim karşısına çıktı. 'O suçu işlerken 12 kez kalp krizi geçirmişim' diyen Özen, damadını öldürmeseydi kendisinin sanık değil müşteki olacağını söyledi.

Gündem 4 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İsmail Hakkı Özen (solda), Ali Gürbüz (sağda).

Bursa’da yaşayan ve tost yapıp satarak geçimini sağlayan  60 yaşındaki İsmail Hakkı Özen geçen yıl haziran ayında sokakta yürürken kızına boşan baskısı yapan damadı 35 yaşındaki Ali Gürbüz ile karşılaştı. Kavga çıktı ve İsmail Hakkı Özen bıçağını çıkarıp fabrika işçisi damadını boğazından ve vücudunun 15 yerinden bıçakladı. Ali Gürbüz oracıkta öldü, İsmail Hakkı Özen de polisi arayıp “Damadımı öldürdüm. Beni gelip alın” dedi. Özen tutuklandı.

Savcılık hakkında ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Özen’in yargılanmasına da başlandı. İddianamede Özen hakkında ağırlaştırılmış müebbet talep edilmişti.

Savunmasında altı ayrı suçtan kaydı olan damadının dolandırıcılık yaptığını öne süren İsmail Hakkı Özen damadının kızıyla evli olduğu halde evli başka bir kadınla dini nikahla yaşadığını ve kızına boşanmak için baskı yapıp dövdüğünü anlattı. Ailesine damadının çok zarar verdiğini söyleyen n İsmail Hakkı Özen “Yaşanacakları tahmin ettiğim için kendisinden sürekli uzak dururdum. Olay günü sokakta karşılaşınca bana hakaret etti. Çılgına döndüm, kendisini bıçakladım. O suçu işlerken 12 kez kalp krizi geçirmişim hakim bey. Kalbime takılan toplam 10 stentle yaşıyorum şu an. Ayrıca onu öldürmesem şu an sanık olarak karşınıza çıktığım bu salonda müşteki olarak bulunabilirdim. Pişmanım, tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkemede ifade veren Ali Gürbüz’ün eşi evlendikleri günden itibaren şiddete uğradığını, maktulün iki çocuklarına da şiddet uyguladığını ve kendisini aldatıp dini nikah yaptığı kadını üç çocuğu ile evlerine getirdiğini söyledi. Ali Gürbüz’ün ailesinin avukatı ise sanığın gerçekleri söylemediğini iddia edip İsmail Hakkı Özen’in cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ertelerken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

MHP'den ilk Sinan Ateş açıklaması: Menfur cinayet, partimizle alakası yokMHP’den ilk Sinan Ateş açıklaması: Menfur cinayet, partimizle alakası yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.