İki çocukluk arkadaşı, bir ceset… Serin kanlı cinayetin düğümü araç bagajında çözüldü

İzmir'de bir kişi çocukluk arkadaşının çağırdığı yere gitti ve onun yanındaki kuyumcuyla yola çıktı. Yolda arkadaşı kuyumcuyu öldürdü ve iki arkadaş cesetle İzmir-Manisa arasında turladı. Daha sonra arkadaşlardan biri emniyete gidip her şeyi anlattı.

Gündem 22 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Öldürülen kuyumcunun dükkanı mühürlendi.

İzmir’de yaşayan 24 yaşındaki E.Ö. Bornova polis merkezine gitti ve Kazımdirik Mahallesi 364/1 Sokak’taki özel bir hastanenin otoparkındaki aracın bagajında ceset olduğunu söyledi. Ekipler otoparka gittiklerinde plakası verilen aracın olduğunu gördü ve bagajını açtı. Burada başından üç kurşunla vurulmuş erkek cesedi vardı. Ceset kuyumcu dükkanı sahibi Bekir Bozar’a aitti. Otomobil de Bekir Bozar adına kiralanmıştı.

Bu sırada karakolda ifadesine devam eden E.Ö.’nün de cinayetle bağlantısı vardı ve kendi anlatımına göre her şey 19 Mart akşamı başlamıştı.

O akşam çocukluk arkadaşı F.B. kendisini arayıp Burak Reis Caddesi’ne çağırdı. E.Ö. de arkadaşına güvenip buraya gitti ve kuyumcu dükkanı sahibi Bekir Bozar ile F.B.’nin aynı otomobilde olduğunu gördü.

İki taraf da aracı E.Ö.’nün kullanmasını istedi. Kuyumcu Bekir Bozar aracın sağ ön koltuğunda otururken arkadaşı F.B. ise arka koltuktaydı. Bekir Bozar’ı eve bırakmak için yola çıkan E.Ö. bir anda arkadaşı F.B. ile kuyumcunun alacak meselesi yüzünden kavga ettiğini fark etti. Ama kendi iddiasına göre bilmediği bir şey vardı: Çocukluk arkadaşı F.B. silahlıydı ve bunu kullanacaktı.

Kavga büyüdü, F.B. belindeki silahı çıkardı, kuyumcuya üç kere ateş etti. Sonra E.Ö.’ye dönüp durmaması gerektiğini söyledi ve otoyola çıkıp Manisa’ya doğru yönlendirdi. Araç içindeki cesetle bir süre daha otoyolda ilerledi ancak bir süre sonra F.B. durmasını söyledi ve iki arkadaş tenha bir yerde Bekir Bozar’ın cesedini bagaja taşıdı. Cesetle birlikte Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kilometrelerce dolaştıktan sonra sabah saatlerinde tekrar İzmir’e döndüler.

E.Ö., otomobili özel bir hastanenin otoparkına bıraktıktan sonra F.B.’nin eve gidip duş alıp, ardından polise teslim olacağını belirterek, ayrıldığını söyledi. Ancak gün boyu aramasına rağmen F.B.’ye ulaşamadığını anlatan E.Ö., teslim olmadığını öğrenince de kendisinin olayı ihbar etmek üzere polis merkezine geldiğini anlattı.

E.Ö. ayrıca F.B.’nin kullandığı tabancayı parçalayıp, belirli aralıklarla parçalarını otoyolda farklı noktalara attığını da kaydetti.

Cinayet şüphelisi F.B.’nin yakalanması için çalışma başlatılırken Bekir Bozar’a ait kuyumcu dükkanından altın çalındığını da belirlendi. Ayrıca F.B.’nin olaydan bir gün sonra borçlu olduğu 14 kişiye altın karşılığında ödeme yaptığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, dükkanda detaylı arama yaptı. İnceleme sonrası dükkana mühür vurulurken, E.Ö.’nün polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Arkadaşının işlediği cinayeti yakalanınca ifşa etti: Ölenin cenazesine de katıldımArkadaşının işlediği cinayeti yakalanınca ifşa etti: Ölenin cenazesine de katıldım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.