Dehşet anını anlattı: Üçe kadar sayıyorum, sonra sizi öldüreceğim

Kocası Levent İşçen’in ortağı tarafından öldürülmesine şahit olan Zehra İşçen o anları mahkemede anlattı. Sanık ise cinayetin arbede kazası olduğunu, elindeki eldiveni de temizlik yaptığı için taktığını iddia etti.

Gündem 28 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Para konusunda anlaşmazlık yaşadığı ortağı Levent İşçen’i (54) Ankara’da tabancayla vurarak öldüren Osman Şeker (53) ve olay sırasında yanında olan akrabası Salih Karakurt’un (56) yargılanmasına başlandı.

Ankara 21’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanıklar Şeker, Karakurt ve taraf avukatları hazır bulundu. Olayda hayatını kaybeden Levent İşçen’i tanımadığını belirten tutuklu sanık Karakurt, Osman Şeker’in akrabası olduğunu söyledi. Konya’da yaşadığını belirten Karakurt “Osman Ankara’dan para ve araba alacağını, sonra da Konya’ya döneceğimizi söyledi. Konya’dan Ankara’ya geldik ve arabada kaldık. Olayın yaşandığı yere gittiğimizde ben arabada uyuyordum. Osman arabadan inmiş, silah seslerine uyandım. Silah sesini duyunca Osman’ın olduğu tarafa doğru gittim. Sana mı ateş ettiler dedim, ‘hayır’ dedi. Yanında silah olduğunu bile bilmiyordum. Osman daha önce bana dolandırıldığını söylemişti” dedi.

‘Vurmak istesem daha önce vururdum’

Tutuklu diğer sanık Osman Şeker üç yıldır tarım ve hayvancılıkla uğraştığını söyledi. Olaydan bir hafta önce Levent İşçen’in kendisine para vereceğini söylemesi üzerine Ankara’ya geldiğini belirten Şeker “Salih’e Ankara’dan araba alacağız dedim. Birlikte yola çıktık. Olay günü Levent’in yanına gittim, paramı istedim. ‘Neden benden istiyorsun da diğer ortağımdan istemiyorsun’ dedi. Tartışma çıktı, boğuşma sırasında silah patladı. Tek derdim silah gösterip korkutmaktı. Eldiven de, üç gün arabada kaldığımız için arabayı temizliyordum, o nedenle elimdeydi. Levent’i vurmak istesem daha önce vururdum. Ben sadece bir ev ve araba parası almak istedim” dedi.

Kederli eş: Sanık yalan söylüyor

Levent İşçen’in eşi Zehra İşçen ise Osman Şeker’in yalan söylediğini, yanlarına silahla gelerek ‘üçe kadar sayıyorum, sizi öldüreceğim’ dediğini iddia ederek şikayetçiyim dedi

Tanık olarak dinlenen Şeker’in oğlu M.Ş. ise “Devlet hazinesinden mera arsa alacağız diyerek babam bunlarla çalışmaya başladı. Bu kişilere sürekli elden para götürdük. Ben bizzat kendim de götürdüm. Karşı taraf ‘şu ada parseli alıp size kiralayacağız, hayvan çiftliği yapacaksınız’ diye bizden para aldı, fakat hiçbir geri dönüş yapılmadı” dedi.

Sanık tanık ve avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 8 Mayıs’a erteledi.

Cinayet sarmalı: Babası kızını, kızın arkadaşları da olayı göreni öldürdüCinayet sarmalı: Babası kızını, kızın arkadaşları da olayı göreni öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.