Anne-babalar, bir daha çocuğunuza el kaldırırken Deniz Akkaya’yı hatırlayın

Kendi çocuğuyla kavga ettiğini ve onu balkona kilitlediğini sosyal medyadan ilan eden eski manken Deniz Akkaya'ya 'Çocuğunu kasten yaralamak'tan 4,6 yıla kadar hapis istemli dava açıldı. Akkaya'nın kızına fırlattığı termos silah sayıldı.

Gündem 4 Temmuz 2024
Deniz Akkaya hakkında düzenlenen iddianamede eski modelin kızını kasten yaraladığı söyleniyor

Eski manken Deniz Akkaya, Mayıs ayından beri 16 yaşındaki kendi kızıyla yaşadığı hayli sert bir kavga sebebiyle manşetlerin konusu. Bir zamanlar güzelliği, estetik operasyonları, verdiği seksi pozlar ve sevgilileriyle manşetlerde olan Deniz Akkaya’nın yaşadıkları, Türkiye’deki bütün anne-babaları ilgilendiren bir boyut kazandı artık.

Çünkü Akkaya kendi sosyal medya hesaplarından yayınladığı videolar ve mesajlarla, bir gün 16 yaşındaki kızının cep telefonunu ondan zorla aldığını, telefonda kızının Akkaya’nın başından beri ayrı yaşadığı babası Efe Önbilgin ile yaz tatili planları yaptığını ve hatta babasıyla birlikte Londra’da yaşamak istediğini öğrendiğinde çok sinirlendiğini, kızıyla kavga ettiklerini, kızının kendisine vurduğunu, bunun üzerine kendisinin de kızına vurduğunu ve onu balkona kilitlediğini ilan etti.

Bu ilan Deniz Akkaya’nın sosyal medyada çok ağır biçimde eleştirilmesine neden olmakla kalmadı, olay bir polisiye vakaya dönüştü, adliyeye intikal etti. Çünkü 16 yaşındaki kızı hapsedildiği balkondan polis geldi kurtardı, hemen  ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girip kızı koruma altına aldı. Hem Deniz Akkaya hem de kızı karakolda ve sonra da savcılıkta ifade verdi.

İşte o gece başlayan bu adli süreç dün yep yeni bir aşamaya geçti. Deniz Akkaya kendi kızına karşı şikayetçiydi ama o şikayetini geri aldı. Buna karşılık kızı ondan şikayetçi olmaya devam ediyor. Bu nedenle savcılık soruşturmasını sürdürdü ve Deniz Akkaya aleyhinde ceza davası açtı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, Deniz Akkaya’nın ‘Alt soya karşı silahla kasten yaralama’ suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi. ‘Silahla yaralama’ ifadesi dikkatinizi çekmiş olabilir; savcılık burada Deniz Akkaya’nın kızına su termosuyla vurmasını dikkate alıyor ve buradaki metal termosu silah olarak kabul ediyor.

İddianame kabul edilirse Akkaya hakim karşısına çıkacak

İddianamede, Akkaya’nın kızı A.Ö.’nün şikayetinden vazgeçtiği aktarıldı. Dosyanın kamu davasına dönüşmesinden dolayı Akkaya hakkında iddianame düzenlediği ve İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği belirtildi. İddianame kabul edilirse Deniz Akkaya’nın önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Başka bir şikayetten yakalama kararı çıktı

Deniz Akkaya hakkında yeni bir de yakalama kararı çıktı. Ancak bu kızıyla değil sosyal medya fenomeni Miray İpekler’le ilgili. İpekler, hakarete maruz kaldığı gerekçesiyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Deniz Akkaya’dan şikayetçi olmuştu. Akkaya, tebligatlara rağmen ifadeye vermeye gitmeyince hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İpekler şikayetinde, Selin Ciğerci ile çektiği bir fotoğrafın ardından Akkaya’nın kendisine hakaret ettiğini söyledi. Ayrıca, Akkaya’nın kendisine ait ev adresini sosyal medyada yaydığını ve bir televizyon programında aleyhine tehdit edici paylaşımlarda bulunduğunu belirtti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.