ABD’de finans okudu ama Seçil Erzan’a çizgili deftere el yazısıyla yazılmış bir belgeyle 237 bin dolar kaptırdı… Şimdi parasını bankadan istiyor

Seçil Erzan'ın dolandırıcılık davasının en ilginç şikayetçilerinden biri Melis Özsüt Şener. ABD'de iş idaresi dalında yüksek lisans (MBA) yapmış; Erzan'a bir sefer birkaç saatliğine, bir sefer birkaç günlüğüne para verip fahiş faiz almış.

Gündem 21 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Aralarında ünlü futbolcuların da olduğu çok sayıda kişiyi gizli fon vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapis istemiyl yargılanan eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan’a mağdurlarından bir dava daha açıldı. Mevcut davadaki şikayetçilerden biri olan Melis Özsüt Şener hem Erzan’a hem de Denizbank’a 91 bin 654 TL’lik alacak davası açtı.

Seçil Erzan’ın halen yargılandığı ana davanın iddianamesine ve bu davada verilen ifadelere göre ABD’de iş idaresi dalında master (MBA) derecesi olduğunu söyleyen ve İstanbul’da emlakçılık yapan Melis Özsüt Şener, Seçil Erzan’a ilk olarak 2 Haziran 2020’de sadece 1 günlüğüne 150 bin dolar vermiş, Erzan aynı gün ona parayı 160 bin dolar olarak iade etmiş.

Bundan kısa bir süre sonra Melis Özsüt Şener bu kez 200 bin dolar verdiği Erzan’dan bu parayı da 280 bin dolar olarak geri almış. Ancak daha sonra 10 günlüğüne Erzan’a 237 bin dolar veren Şener bu kez parasını geri alamadı.

Seçil Erzan bunun üzerine parayı elden teslim aldığına dair belge imzalayıp Melis Özsüt Şener’e verdi ve paranın güvende olduğunu söyledi. Melis Özsüt Şener ise parasını alamayınca bankanın genel müdürü Hakan Ateş’e e-posta göndererek Seçil Erzan tarafından dolandırıldığını yazdı.

Toplam alacak 237 bin dolar

Melis Özsüt Şener’in avukatları Seçil Erzan’dan 237 bin dolar alacağı olan müvekkillerinin uğradığı zararın mahkemece yapılacak inceleme sonucunda netleşeceğini düşündükleri için şimdilik kısmi olarak 91 bin 654 bin liralık dava açtıklarını söyledi.

Bir kurban portresi: ABD'den MBA sahibi ama çizgili deftere yazılmış belgeyle Seçil Erzan'a 237 bin dolar verdiBir kurban portresi: ABD’den MBA sahibi ama çizgili deftere yazılmış belgeyle Seçil Erzan’a 237 bin dolar verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.