DenizBank’tan ‘Seçilbank’ atağı: Avukatı şikayet edecekler

Denizbank Seçil Erzan’ın kırılan telefonunda bulunan yazışmalarda bahsi geçen kişinin Denizbank Genel Müdürü olmadığını duyurdu ve bu iddiayı gündeme getiren avukat için suç duyurusu yapacaklarını açıkladı.

Gündem 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

DenizBank kamuoyunda “yüksek kârlı gizli fon” adıyla bilinen dolandırıcılık davasına ilişkin bir TV kanalında açıklamalar yapan avukat Rezan Epözdemir hakkında mensubu olduğu baroya şikayette bulunacaklarını ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapacaklarını bildirdi.

Ekonomim.com’daki habere göre bankadan yapılan açıklamada önceki gün bir televizyon kanalına canlı yayın konuğu olarak katılan Rezan Epözdemir’in asılsız beyanlarda bulunduğu ve saptırılmış bilgiler verdiği belirtildi, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’in de adını geçirmek suretiyle kurum ve yöneticilerin itibarına kasıtlı şekilde zarar verme amacı güden açıklamalar dolayısıyla bilgilendirme ihtiyacı doğduğu kaydedildi.

İşler karışıyor: Erzan’ın kuzeninin eşinin kardeşleri

Dava kapsamında 12 Ocak’ta gerçekleşen duruşmada dosyaya giren bilirkişi raporundaki Whatsapp yazışmalarında bahsedilen ve Fransa Megeve’e kayağa gittikleri belirtilen kişinin Hakan Ateş olmadığı belirtilen açıklamada bu kişilerin tutuklu Seçil Erzan’ın kuzeni Tanın Yılmaz’ın eşi Merve Yılmaz’ın kardeşleri olduğu bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bunun akabinde adı geçen avukat tarafından içlerinde Genel Müdürümüz Hakan Ateş’in de bulunduğu bir grup kişinin farklı kayak merkezinde çektirdiği fotoğraf mahkemeye sunularak söz konusu konuşmada geçen tatilin ve tatil yapanların bu kişiler olduğu iddia edilmiştir. Gerçek şu ki canlı yayında ve mahkemede gösterilen fotoğraf ilgili yazışma tarihinden tam iki yıl önce, 29-31 Ocak 2021’de Erzurum Palandöken’deki kayak merkezi Sway Hotels önünde çekilmiş aile ve arkadaş grubu fotoğraflarını yayımlayan dergilerden alınmıştır.”

Dosyadaki belgeler için ‘kağıt parçaları’ dedi

Açıklamada Hakan Ateş ve beraberindekilerin Palandöken gezisinin tarihine ilişkin haber ve görsellerin o dönemdeki gazete ve dergilerde mevcut olduğu kaydedilerek “2021 yılında çekilen bir fotoğrafın Ocak 2023’te çekilmiş gibi sunulması gerek mahkemeyi gerek kamuoyunu manipüle etmeye yönelik, etik kuralları hiçe sayan bir davranış olduğu gibi Türk Ceza Kanunu açısından da suç teşkil eden bir eylemdir.”

Söz konusu televizyon kanalına tekzip gönderildiği belirtilen açıklamada şu değerlendirmelere yer verildi:

“Hedefe giden her yolu mubah kabul eden, ilgisi olmadığını bildiği kağıt parçalarıyla televizyon kanallarını dolaşan, DenizBank ismini karalayarak medya üzerinden algı operasyonu yapmak ve popülarite kazanmak amacıyla hareket eden bu kişiyle ilgili, önceki dönemde olduğu üzere mesnetsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları ve söz konusu tekzip metnine konu olan ifadelerinden hareketle, mensubu olduğu baroya şikayette ve Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunulacaktır.”

Erzan da yalanlamıştı: Megeve değil Palandöken

Seçil Erzan’ın dolandırıcılık davasında bazı müştekilerin avukatı olan Rezan Epözdemir’in Fransa Megeve’de yapıldığını iddia ettiği kar tatilinin Palandöken’de olduğu ve Palandöken’deki etkinliğin o dönem medyada da fotoğraflar ile yayınlandığı ortaya çıktı. İddialarla ilgili ilk yalanlama da sanık sandalyesindeki Seçil Erzan’dan geldi. Erzan duruşmada iddiaların doğru olmadığını dile getirmişti.

Seçilbank olayında Denizbank'a 'suç delillerini yok etme' soruşturmasıSeçilbank olayında Denizbank’a ‘suç delillerini yok etme’ soruşturması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.