Denizli’de üst üste otobüs kazaları: Toplamda 10 ölü, 97 yaralı

Denizli'de, bir yolcu otobüsü, minibüs ve hafif ticari araç birbirine girdi. Katliam gibi kazada dört kişi hayatını kaybetti, 54 kişi de yaralandı. Can pazarını aratmayan kazayla ilgili soruşturma sürerken Denizli Valisi incelemelerde bulundu. Dün de bir kazada 6 kişi ölmüş 43 kişi yaralanmıştı.

Gündem 4 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Yaz biterken yolcu otobüsleri ülkenin dört bir yanına çok sayıda yolcu taşıyor ve kaza haberleri de peş peşe geliyor. Denizli’de üst üste yaşanan iki kazanın bilançosu ise kaza değil katliam gibi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, yolcu otobüsü, minibüs ve hafif ticari aracın karıştığı kazada dört kişi hayatını kaybetti.

Muğla’dan Afyonkarahisar’a tekne turu için giden kafilenin otobüs şoförü Hüseyin Konuş’un direksiyon hakimiyetini kaybettikten sonra önünde seyreden Yiğit Mutluluk’un kullandığı hafif ticari araca çarptığı, ardından kontrolden çıkan ticari aracın karşı şeride geçerek minibüsle çarpıştığı iddia edildi.

Kazada hafif ticari araçta bulunan sürücü 19 yaşındaki Yiğit Mutluluk ile ikiz kardeşi Eren Mutluluk ve anneleri Mevlüde Mutluluk’un olay yerinde hayatlarını kaybederken, baba Ramazan Mutluluk’un da dahil olduğu minibüs ve yolcu otobüsündeki 54 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Baba Ramazan Mutluluk kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Denizli’de dün de 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 43 kişinin de yaralandığı bir otobüs kazası yaşandı.

Dün de Denizli’nin Honaz ilçesinde, demir bariyeri parçalayıp refüjü aşarak karşı şeride geçen kum yüklü kamyon, düğüne gidenleri taşıyan otobüse çarpmıştı. Kazada, biri polis, altı kişi ölmüş, 43 kişi yaralanmıştı. Ölenlerden bazılarının vücut bütünlüğünün bozulması nedeniyle kimliklerinin tespiti için parmak izi incelemesi yapılacağı bildirilmişti.

7 ayda 3 bin 713 otobüs kazası: 'Şerit ve mesafe takip sistemlerini söküyorlar'7 ayda 3 bin 713 otobüs kazası: ‘Şerit ve mesafe takip sistemlerini söküyorlar’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.