Deprem bölgesinde görevli polislere ek ödeme yapılmadı

Türkiye tarihindeki en büyük afetlerden 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya çalışırken afetten etkilenen 11 ilde görevlendirilen binlerce polis memuruna 'ödenek yokluğundan' yedi aydır ek ödeme yapılmıyor. 

Gündem 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

10Haber’e konuşan kapatılan Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer depremin ardından binlerce polis memurunun afetten etkilenen 11 ile görevlendirildiğini hatırlatarak “Bulundukları iller dezavantajlıysa polislerin ek ödemeleri oluyor. Mesela terörle mücadelenin yoğun olduğu bir ilde görev yapan memurlar ek ödeme alıyor. Fakat teşkilat deprem bölgelerinde olan memurlara ödeme yapmadı. Gerekçe olarak ‘Görevlendirildiğiniz il yapacak’ dedi. Memurlar o illerdeki yönetime sorduğunda ise ‘Bize böyle bir talimat gelmedi’ yanıtı alıyor” dedi.

Polis memurlarından maaş kesintisi yapılacağı zaman Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘cevval’ davrandığını söyleyen Sezer, birçok polis memurunun yedi aydır paralarını alamadığını belirtti. Sezer ödemelerin gecikmesinin nedeni olarak ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘ödenek yokluğu’ yanıtını verdiğini söyledi.

Diğer bir ödeme kalemi olan harcırahlarda da gecikme yaşandığını anlatan Sezer, deprem bölgesine Türkiye’nin en az 40-50 ilinden polis memuru gittiğini hatırlatarak “Sadece 2-3 il harcırah ödemesi yaptı. Geri kalan iller yapmadı” dedi.

Deprem bölgesindeki iki-üç ilçede görevlendirmelerin sürdüğünü aktaran Sezer, bazı memurların ikinci kere deprem bölgesinde görevlendirildiğini belirtti.

Sezer deprem bölgesinde görevli olup tayin isteyen polis memurlarına da zorluk çıkartıldığını vurgulayarak “Depremin ardından bir kısım depremzede memur tayinini çıkarabildi. Fakat şimdi yakınını kaybeden, evini kaybeden memurlar gidip tayin istediğinde, ‘Birinci dereceden yakının ölmemiş, gönderemiyoruz’ yanıtıyla karşılaşıyor” dedi.

Sakarya’daki AVM’nin önünde neden 10 polis bekliyor?Sakarya’daki AVM’nin önünde neden 10 polis bekliyor?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.