Deprem bölgesindeki öğretmenlere ‘hizmet puanı’

Milli Eğitim Bakanlığı önceki gün deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlere tayin hakkı tanındığını duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin dün yeni bir düzenlemeyi daha duyurdu. Buna göre deprem bölgesinde görev yapmaya devam eden öğretmenlerin hizmet puanı artırılacak.

Gündem 5 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde tayin bekleyen öğretmenler için önceki gün Milli Eğitim Bakanlığı yer değişikliği başvurularının 5-17 Temmuz aralığında alınacağını duyurdu. Bakanlığın duyurusunun ardından bir haber de Bakan Tekin’den geldi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 6 Şubat tarihli depremlerden etkilenen kentlerde görev yapan öğretmenlerin hizmet puanının artırılacağını açıkladı.

Bakan Tekin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Depremzede Ahmet Yiğit, iki il gezdi, çadırda ve konteynerde kaldı ama yılmadı, LGS'de tam puan aldıDepremzede Ahmet Yiğit, iki il gezdi, çadırda ve konteynerde kaldı ama yılmadı, LGS’de tam puan aldı

Tekin açıklamasında, atama ve yer değişikliği takvimini yayınladıklarını belirterek deprem bölgesinde yer değişikliği yapmak isteyenlere takvimde öncelik verdiklerini açıkladı.

Atama ve yer değişikliği takvimini yayınladıklarını belirterek deprem bölgesinde yer değişikliği yapmak isteyenlere takvimde öncelik verdiklerini belirten Tekin, “Sorun gene çözülmezse süreç tamamlandıktan sonra yardımcı olmaya çalışacağız. İkinci bir şey daha yapıyoruz. Tüm yaşadıklarına rağmen bölgede hizmete devam etmek isteyen, öğrencilerinden ayrılmak istemeyen fedakar arkadaşların hizmet puanlarını artıracağız. Dedim ya elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Hayırlı olsun herkese” ifadelerine yer verdi.

Hizmet puanı nedir?

Öğretmenler bazı kriterleri(yüksek lisans, doktora gibi) sağlamaları ya da başarı (başarı belgesi alması, maaş ödülü gibi) elde etmeleri durumunda tek seferlik hizmet puanı elde eder.

Öğretmenler disiplin cezası(kınama, aylıktan kesme gibi) alırsa hizmet puanlarında eksiltme yapılır.

Elde edilen bu hizmet puanları, öğretmenlerin yer değiştirmelerinde ve bazı özellikli okullara atamalarında kullanılır ve öğretmenlere avantaj sağlar.

Samandağ'da gönüllü öğretmenlerin başarısı: Tek konteyner ile başladı, kampüse dönüştüSamandağ’da gönüllü öğretmenlerin başarısı: Tek konteyner ile başladı, kampüse dönüştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.