Oğlunu yere düşüren öğrencisine tekme tokat saldırdı

Konya'daki bir ortaokulda okuyan Sami Efe, beden eğitimi öğretmeninin açtığı spor okuluna gitti. Ancak burada öğretmeninden dayak yiyen öğrencinin futbol sevgisi bitti.

Gündem 6 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Konya’nın Ereğli ilçesindeki Sümer Ortaokulu’nda okuyan ve okulun futbol takımında oynayan Sami Efe Güzeller yaz spor okuluna katıldı. Spor okulunu açan aynı zamanda Güzeller’in okuduğu okulun beden öğretmeni Halil A. idi. 2 Eylül’de antrenman sonrası yapılan maçta Halil A.’ın oğluna faul yaparak yere düşüren Güzeller neye uğradığını şaşırdı. Çünkü oğlunun yere düşmesine sinirlenen öğretmen Sami Efe’ye tekme tokat saldırdı, o anları güvenlik kameraları da kaydetti.

Yediği dayağın ardından sahadan ayrılan Sami Efe, yaşananları babasına anlattı. Baba Ümit Güzeller hemen kamera görüntülerini izledi ve hastaneden de sağlık raporu alarak şikayetçi oldu. Hem Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hem de polise şikayette bulunan Güzeller’in çabası ise sonuç verdi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2 müfettiş görevlendirip soruşturma başlattı.

Sami Efe Güzeller, içindeki futbol sevgisinin bu olay sonrası bittiğini belirterek “Aynı zamanda okuldaki beden eğitim öğretmenimdi. Okulda herhangi bir şiddetiyle karşılaşmadık” dedi.

Sami Efe Güzeller’in babası Ümit Güzeller de, oğlunun dayak yediği ana ait görüntüleri izleyince ağladığını belirtti. Yaşananlara tepki gösteren Ümit Güzeller, şunları söyledi:

“Öğretmen, maç sırasındaki mücadelede kendi çocuğunu yere düşüren oğlumu, sorgusuz, sualsiz dövüyor. Yerde tekme atıyor ve ‘defol git’ diyerek kovuyor. Oğlum, olay sonrası eve geldikten sonra öğretmeniyle sorun yaşadığını söyleyip, güvenlik kamera görüntülerini bana attı. Videoyu izledikten sonra, ağladım. Hocayı aradım, iş yerime geldi. ‘Ben bunu yaparak terbiye verdim’ dedi. Bende ‘bir eğitici böyle terbiye veremez’, dedim. Onu dükkandan gönderip, oğlumu hastaneye götürüp rapor aldım. Sonra polis merkezine ve Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek şikayette bulundum. Oğlum şimdi ‘Vurma hocam’ diyerek uykusundan uyanıyor. Bir çocuk bu şekilde dövülmez. Hayvan bile dövülmez ki, çocuk dövülsün.”

15 yaşındaki çocuğa ahırda işkence yapan baba ve amca tutuklandı: ‘Bunun dayak saati geldi, dövün’15 yaşındaki çocuğa ahırda işkence yapan baba ve amca tutuklandı: ‘Bunun dayak saati geldi, dövün’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.