TFF Play-off fitilini ateşledi

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre yeni dönem yayın ihalesi ve play-off sistemiyle alakalı bilgi verildi.

Spor 1 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
TFF'den play-off sistemi açıklaması.

TFF, resmi sitesi üzerinden 2024-25 sezonundan itibaren geçerli olacak yayın ihalesi ve olası Play-off sistemiyle alakalı bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı ile ortaklaşa kurduğu ihale komisyonu aracılığı ile, yeni dönem yayın ihalesi detaylarını nihai aşamaya getirmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında “29 Kasım 2023 tarihinde yayın ihalesi konusunda birlikte çalıştığımız uzman şirket HyperCube ile, 30 Kasım’da ise Kulüpler Birliği ile gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda, içinde play-off müsabakalarının da bulunduğu yeni bir lig tasarımı önerisini, öncelikli olarak kulüplerimizin değerlendirmelerine sunduğumuzu belirtiriz. Yayın ihalesi değerini hak ettiği karşılığa taşıyabilmek ve Süper Lig’in marka değerini mümkün olan en üst seviyeye çıkarabilmek için geliştirdiğimiz bu yeni modelin ve ihale paketlerinin detaylarını Kulüpler Birliğinin geri bildirimlerini aldıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağımızı bildiririz” sözleri yer aldı.

TFF geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesaplarından takipçilerin katılabildiği ve “Büyük takımların birbirleriyle oynadıkları maç sayısının artmasını teşvik eden” seçeneklerin öne çıktığı bir anket yayınlamıştı. Bu anket play-off sisteminin getirileceği yorumlarını da beraberinde getirmişti.

Bundan önce yalnızca 2011-12 sezonunda play-off sistemi uygulandı. 18 takımlı sezon 34 hafta üzerinden oynandı. İlk 4’te sezonu bitiren takımların puanları yarıya düşürüldü ve bu takımlar arasında mini bir lig daha yapıldı. Bu ligin sonunda zirvede yer alan Galatasaray şampiyon oldu.

TFF bizimle eğleniyor... Fair Play ağlıyor...TFF bizimle eğleniyor… Fair Play ağlıyor…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.