Manchester ve Newcastle Şampiyonlar Ligi aşkına

İngiltere Premier Lig’de Manchester United, sahasında ağırladığı Brentford’ı 1-0 mağlup etti. Newcastle United ise deplasmanda West Ham United’ı 5-1’le bozguna uğrattı.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Manchester kazanmayı hatırladı

Premier Lig’de şampiyonluk iddiasını kaybeden ancak kadrosuna büyük yatırımlar yapan takımların alternatif hedefi her zaman ilk dört. Bu, taraftar nezdinde de böyle basın nezdinde de. Bu sezon da şampiyonluk yarışının uzağında kalan ekiplerden Manchester United ve Newcastle United ilk 4 için kıyasıya mücadelelerini sürdürüyorlar. Bu takımları takip ve tehdit eden ekipse Tottenham.

Ligde üç maçtır galibiyet sevinci yaşayamayan Manchester United, sahasında Brentford’ı konuk etti. Kırmızı Şeytanlar, hem bu kötü seriye son vermek hem de ilk dört yarışında maç eksiğini 3 puanla kapatmak için sahaya çıktı. Maç boyunca daha baskın performans sergileyen, rakibine kıyasla hem topa daha çok sahip olup hem daha tehlikeli pozisyonlar üretmeyi başaran Manchester United, galibiyete yıldız oyuncusu Marcus Rashford’ın ayağından bulduğu golle uzandı.

Böylelikle Brentford’ın Premier Lig’deki galibiyet hasreti üç maça çıkarken United, puanını 53’e yükselterek bir maç eksikle beşinci sıradaki Tottenham’ın üç puan önüne geçti. Konuk ekipse 43 puanla dokuzuncu sırada kaldı.

Sabır ve beklenti... Chelsea'deki zıt kutuplar...Sabır ve beklenti… Chelsea’deki zıt kutuplar…

Newcastle seriye bağladı

Kuzey İngiltere’nin formda ekiplerinden Newcastle United, Londra deplasmanında konuk olduğu West Ham United’ı bozguna uğrattı. Maça fırtına gibi giren Saksağanlar, ilk 13 dakika içerisinde sırasıyla Callum Wilson ve Joelinton’un golleriyle 2-0 öne geçti. West Ham, ilk yarının sonunda Kurt Zouma’nın golüyle umutlandı.

İkinci yarıya maça başladığından çok daha hızlı başlayan Newcastle henüz 46. Dakikada Callum Wilson’la farkı yeniden ikiye çıkardı. 82’de Aleksandr Isak ve 90’da Joelinton’un golleri sonucu belirledi. Böylece Newcastle puanını 53’e yükseltti ve bir maç eksiği olmasına karşın beşinci sıradaki Tottenham’ın üç puan önüne geçmiş oldu.

Newcastle golcüleriyle sonuca ulaştı

Şampiyonlar Ligi potası için mücadele veren takımlardan Manchester United 8 Nisan Cumartesi saat 14.30’da evinde Everton’ı ağırlayacak, Newcastle ise aynı gün saat 17.00’de Brentford deplasmanında olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.