Adidas, hatalı Arsenal formalarını toplatıyor

Ünlü spor giyim firması ve Premier Lig ekiplerinden Arsenal’ın forma üreticisi Adidas, İngiliz kulübünün 110 sterline satılan yeni sezon iç saha formasında yer alan bir tasarım hatası nedeniyle piyasadaki ürünleri toplatma ve geri çağırma kararı aldı.

Spor 22 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Adidas tasarımda hata yaptı, formaları geri toplamaya başladı.

Ünlü spor giyim firması Adidas, Arsenal’ın iç saha formalarını geri çağırdı. Premier Lig ekibinin forma üreticisi olan firma, takımın yenilgisiz şampiyon olup “The Invincibles” unvanı aldığı 2003-04 sezonuna özel tasarlanan formadaki bir tasarım hatası nedeniyle piyasadaki formaların toplatılacağını açıkladı. Adidas, halihazırda formayı satın alan müşterilerinse paralarının iade edileceğini duyurdu.

110 sterline satılan formanın dizaynında 2003-04 sezonunda alınan 38 sonuç, W (win-galibiyet) ve D (Draw-beraberlik) harfleriyle formada detaylandırıldı. Ancak formanın, oyuncuların maç gününde giydiği versiyonunda 38 yerine 32 sonucun yer aldığı fark edildi.

Bukayo Saka'nın bu hareketine şapka çıkarılır! Depremzedeler...Bukayo Saka’nın bu hareketine şapka çıkarılır! Depremzedeler…

Aynı tasarıma sahip ancak taraftarlar için daha ucuza satılan “taraftar formasında” ise hataya rastlanmadı. Söz konusu taraftar formasının satışı 80 sterlin üzerinden kulüp mağazasında sürüyor.

Adidas’tan yapılan açıklamada “2023-24 Arsenal iç saha formasındaki tasarım hatası giderilene dek satış olmayacaktır. Yenilenen formaların mümkün olan en kısa sürede hazır olmasını sağlamak için kulüp ve ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışıyoruz. Halihazırda forma satın almış satın almış olan taraftarlara tam para iadesi sunuyoruz. Bu tasarım hatası marka olarak belirlediğimiz standartlara uymuyor, kulüpten ve taraftarlardan özür diliyoruz” denildi.

Beckham, Messi'yi; Brentford oğul Beckham'ı transfer ettiBeckham, Messi’yi; Brentford oğul Beckham’ı transfer etti

Genellikle araba firmalarında görünen, fabrika hatası nedeniyle ortaya çıkan ürünün geri çağrılması hadisesinin futbol sahalarında Arsenal gibi büyük bir camianın başına gelmesi hem trajik hem de komik. Üstelik de toplatılan formaların, The Invincibles gibi futbol tarihinin en özel sezonlarından birinin 20. yılına özel yapılan bir forma olması olayı daha da trajik bir hale getiriyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.