De Zerbi: İngiliz hakemlerinin yüzde 80’ini sevmiyorum

Brighton menajeri Roberto De Zerbi, takımının kaybettiği Sheffield United maçının ardından hakemler hakkında ağır konuştu.

Spor 14 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
De Zerbi'den ağır hakem yorumu.

Premier Lig’de sezonun iyi ekiplerinden Brighton, geçtiğimiz hafta sonunu kümede kalma savaşı veren takımlardan Sheffield United’a puan kaybederek kapattı. 1-1 sona eren maçta ev sahibi takım 6. dakikada Simon Adingra ile öne geçti. Brighton 69. dakikada Mahmoud Dahoud’un oyundan direkt kırmızı kart görerek ihraç edilmesiyle 10 kişi kaldı. Bu pozisyondan 5 dakika sonra Adam Webster’ın kendi kalesine attığı golle durum 1-1’e geldi. Bu golün ardından skor değişmedi ve Brighton sahasında 2 puan bıraktı.

De Zerbi bu maçın ardından hakem performansıyla alakalı konuşarak “Dürüst ve netim, İngiliz hakemlerin %80’ini sevmiyorum. Bu yeni bir şey değil, onları sevmiyorum. Sahadaki davranışlarından hoşlanmıyorum. İngiltere, VAR kullanıldığında kararın doğruluğundan emin olamadığınız tek ülke.” dedi. De Zerbi bu sezon hakemler hakkında şikayet eden ilk kişi değil. Daha önce Tottenham-Liverpool maçının ardından VAR odasındaki anlaşmazlığın kayıtları federasyon tarafından yayınlanmıştı. Newcastle United-Arsenal maçından sonraysa Mikel Arteta, Newcastle’ın attığı golden önce faul olduğunu belirterek VAR’a yüklenmiş, Arsenal kulübü de hocasının yaptığı açıklamya arka çıkan bir açıklama yayınlamıştı.

Londra'da 4-4'lük düelloLondra’da 4-4’lük düello

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.