Solskjaer Arabistan’ı reddetmiş: Kane, Haaland, Rice ve Caicedo United’ın kapısından dönmüş

Ole Gunnar Solskjaer iki sezon önce Manchester United’dan kovulmasının ardından UEFA’da teknik gözlemci olarak işe alındı. Ole, bu işle beraber iki sene sonra futbola geri döndü. The Athletic gazetesine röportaj veren tecrübeli hoca çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Spor 21 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Solskjaer Suudi Arabistan'dan gelen teklifleri geri çevirmiş.

Manchester United’da görev aldığı 3 sezonun ardından Kasım 2021’de kovulan Ole Gunnar Solskjaer UEFA’dan aldığı sürpiz bir teklifle futbola geri döndü. 50 yaşındaki eski antrenör UEFA’da teknik gözlemci olarak çalışacak.

Tecrübeli hoca geçtiğimiz gün The Athletic’e verdiği röportajda Arabistan Süper Ligi takımlarından teklif aldığını açıkladı. Solskjaer yakın bir zamanda da Norveç Kadın Futbol Milli takımından aldığı teklifi reddetmişti.

‘’Teklifler aldım, en sonunda Suudi Arabistan’dan iki tane teklif aldım. Menajerimle teklifleri inceledik. Eğer ki Manchester United’da çalışmışsanız kendi kriterlerinizi koymanız gerekiyor.’’ diyen tecrübeli hoca, bu yaz yaşanan Arabistan çılgınlığını da unutmadı. Yıldız futbolcuların yanı sıra Jorge Jesus, Nuno Espirito Santo ve Steven Gerrard gibi tecrübeli hocalar da bu yaz döneminde Arap yarımadasının yolunu tutmuştu. Premier Lig’den de teklif aldığı biline Solskjaer son olarak Brendan Rogers’tan boşalan Leicester City teknik direktörlüğü için gündeme gelmişti fakat kulüp Dean Smith’e geçici görev vermeyi tercih etmişti.

Suudi Arabistan'ın petrodolarları Premier Lig'i geçmeye yetmediSuudi Arabistan’ın petrodolarları Premier Lig’i geçmeye yetmedi

UEFA’daki yeni görevine de değinen Solskjaer, çocuklara spor konusunda yardım ettiğini ve futbolun başka bir yanını gördüğünü de anlattı. Yeni işinde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde takımları izleyeceğini açıklayan Ole, teknik direktörlükten ayrı bir şekilde maçları izleyeceğini ve yeni meydan okuması için heyecanlı olduğunu belirtti.

United Yönetimi Hazır Oyuncular İstemiş

Tecrübeli hoca yaptığı röportajda son iki seneye damga vuran Declan Rice, Erling Haaland ve Jude Bellingham gibi yıldızlarla ilgilendiklerini fakat Manchester United yönetimi tarafından ‘’daha hazır’’ oyuncuların alınması gerektiğini düşündüğü için bu isimlerin veto edildiğinden bahsetti.

Geçtiğimiz altı aya damga vuran ve Chelsea ile Liverpool’u transfer döneminde karşı karşıya getiren, sonunda 115 milyon sterlin ile Premier Lig tarihinin en pahalı oyuncusu olan Ekvador’lu yıldız Moises Caicedo’yla da ilgilendiklerini belirten Norveçli, kulübün hazır oyuncu stratejisi nedeniyle önerinin reddedildiğini açıkladı.

Premier Lig'de ağustos ayına Tottenham damgasıPremier Lig’de ağustos ayına Tottenham damgası

Kane’de Pandemi Engeli

Bu yaz transfer döneminde Tottenham Hotspur’dan ayrılıp Alman devi Bayern Münih’e katılan Harry Kane hakkında da açıklama yapan Solskjaer ‘’Harry Kane ile haftanın her günü bir sözleşme imzalayabilirdim. Anladığım kadarıyla o da bize gelmek istiyordu ancak Covid-19 pandemisinden ötürü kulübün mali sorunları vardı.’’ dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.