Deprem kolisindeki montun cebinden yüzbinlerce liralık döviz çıktı

Mersin'de Yenişehir Belediyesi yardım depolama merkezinde yapılan tasnif sırasında depremzedeler için Güney Kore'den gönderilen kolide değeri 450 bin TL'nin üzerinde olan döviz buldu. Seri numaraları yazılıp tutanak altına alınan ve Güney Kore Wonu olduğu belirlenen para polise teslim edildi.

Gündem 4 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için gerek yurt içinde, gerekse yurtdışında birçok yardım kampanyası düzenlenmişti. Bunlardan biri de Mersin Yenişehir Belediyesi’nin yardım kampanyasıydı.

Belediyenin depremlerin ardından kurduğu yardım depolama merkezinde yardım malzemeleri türlerine göre tasnif edilip hem deprem bölgesine, hem de Mersin’e gelen depremzedelere ulaştırılmıştı.

Deprem yardımı: Göztepe ile Karşıyaka’nın temsili maçına 53 bin bilet satıldıDeprem yardımı: Göztepe ile Karşıyaka’nın temsili maçına 53 bin bilet satıldı

Merkezde yardım malzemelerini ayrıştırma çalışmalarını sürdüren Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri Güney Kore’den gönderilen kolinin içindeki bir kışlık montun cebinde Türk parası karşılığı 450 bin TL’nin üzerinde olan döviz buldu.

Belediye görevlileri parayı sayıp polise teslim etti

22 milyon Güney Kore Wonu tek tek sayılıp tutanak altına alındı ve Cumhuriyet Şehit Turhan Kara Polis Merkezi Amirliği’ne teslim edildi.

Pakistan, Türkiye’nin sel yardımını yeniden paketleyip, deprem yardımı olarak Türkiye’ye göndermişPakistan, Türkiye’nin sel yardımını yeniden paketleyip, deprem yardımı olarak Türkiye’ye göndermiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.