Deprem soruşturmaları sürüyor: İsias Otel’in fenni mesulü tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'daki İsias Otel'in yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, otel inşaatının fenni mesulü tutuklandı.

Gündem 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalara ilişkin soruşturmalar sürüyor.

İsias soruşturmasında gizlilik kararı konulmamış

Soruşturma kapsamında depremlerde yıkılan, aralarında Kıbrıslı sporcuların da bulunduğu 65 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Otel ile ilgili başlatılan soruşturmada TC İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, otelin fenni mesulü inşaat mühendisi olan Halil Bağcı’yı kent merkezinde gözaltına aldı.

Karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Bağcı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Kentte düzenlenen ortaokullar arası spor müsabakaları için Kuzey Kıbrıs’tan gelen Gazimağusa Türk Maarif Koleji sporcu kafilesi, depremde İsias Otel’in yıkılması sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Kafilede, 24 sporcu, 5 öğretmen ve 6 veli olmak üzere toplam 39 kişi yer alıyordu, 35’i hayatını kaybetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 Mart’ta KKTC’ye giderek depremde hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerini ziyaret etmişti.

Otelde toplam 67 kişi hayatını kaybetti

İsias Otel ile ilgili dosya, Adıyaman’da yıkılan binalarla ilgili dosyadan ayrıldı. Soruşturma kapsamında otel sahipleri Ahmet Bozkurt ile Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt tutuklanmıştı.

Isias Otel enkazından dere çakılı ve kumu çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.