Evde ölü bulunmuştu, linç edildiği ortaya çıktı

Kütahya'da evinde ölü bulunan Kemal Kaplan'ın linç edilerek öldüğü ortaya çıktı. Eş zamanlı gözaltına alınan altı kişinin Kaplan'ın arkadaşı olduğu belirtildi. Tutuklananlardan ikisi suçu itiraf etti.

Gündem 15 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Geçen yılın temmuz ayında Kütahya’da yakınları 59 yaşındaki Kemal Kaplan’dan haber alamayınca polise başvurdu. Kaplan’ın Servi Mahallesi’ndeki evine giden polis ekipleri aranan kişiyi ölü buldu. Savcılık ve polis ekipleri ölümü şüpheli bulup soruşturma başlattı ve sis perdesi aralandığında Kemal Kaplan’ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Soruşturmada 6 şüpheli gözaltına alındı.

Kemal Kaplan Adli Tıp Kurumu’ndaki rapora göre öldürülmeden önce darp edilmişti ve polis ekipleri olayı geriye doğru incelediğinde Kaplan’ın en son Atatürk Bulvarı’ndaki bir çorbacıda arkadaşlarıyla kavga ettiğini, Kaplan’ın toplu dayak kurbanı olduğunu öğrendi. A.D. (31), E.G. (22), M.T.A.A. (20), H.İ.B. (52), M.M.N. (19) ile Z.K. (37) şüpheli olarak saptandı ve polis ekipleri Manisa ve Kocaeli’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda gözaltına alınan altı şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden A.D., E.G. ve Irak uyruklu M.T.A.A., Kemal Kaplan’ı dövdüklerini itiraf etti, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandılar. Öteki şüphelilerden H.İ.B. adli kontrol kararıyla, iki şüpheli ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor.

Yazar Funda Demir'in kızı: Cinayetten önce annem hep babamı sorduYazar Funda Demir’in kızı: Cinayetten önce annem hep babamı sordu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.