Tolga Şardan’ı tutuklatan imza kurumadan gazeteci Cengiz Erdinç gözaltında

Organize suç, çeteler üzerine çalışan haberler yapan ve kitaplar yazan Cengiz Erdinç gözaltına alındı. Ayvalık’taki evinden gözaltına alınan Cengiz Erdinç Ankara’ya götürülüyor.

Gündem 2 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Organize suç ve çeteler üzerine çalışan, haberler yapıp kitaplar yazan Cengiz Erdinç Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gözaltına alındı.

Ankara’ya götürülen Erdinç’in bilgisayar ve cep telefonuna el kondu.

Erdinç’in yargı içindeki dilekçeler savaşı ilgili attığı tweet ve Halk TV’deki konuşması nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Gazeteci Cengiz Erdinç’in paylaşımı şöyle: “Daha önce de yazdım, öncelikle MİT durup durup Erdoğan’a rapor hazırlamıyor, 11 Aralık 2020 tarihinde MİT’te sınır aşanlar da dahil organize suçla ilgili bir birim kuruldu. (Sedat) Peker’in açıklamalarıyla başlayan süreç de dahil pek çok olay ve operasyon bu birimle ilişkili. İkincisi en az iki aydan beri Ankara’da yedi-sekiz savcının çalıştığı ‘operasyonların anası’ diyebileceğimiz bir büyük hazırlık var. Bunu özellikle Bakırköy Adliyesi’ni işaret ederek defalarca telaffuz ettim, bazı mahalli idarelere, icra dairelerine kadar uzanan bir soruşturma. Çağlayan ve Bakırköy’den hiç söz etmeyen İsmail Uçar’ın dilekçesinin de bu soruşturmalarda ön almak için basına sızdırıldığını düşünüyorum. Yerel seçimler öncesi muhtemel operasyonun yıldızı kim olacak? Burada herkesin bildiği ama kimsenin sesini çıkarmadığı akçalı işler, asansör meseleleri, televizyon kanalları önlerine konduğunda Yerlikaya güzellemelerini ve o yenen hurmaları hatırlamak gerekir. Polat Safi’nin MİT 1826-2023 başlıklı kitabı sayfa 416. Bakü’deki Zafer Töreni 10 Aralık 2020’de.”

Erdinç gazeteci Tolga Şardan’ın gözaltına alınmasıyla ilgili X hesabından “Yargı bu kadar paniğe kapıldığına göre demek ki durum ciddi” diye yazmıştı.

Tolga Şardan apar topar nakledildi

Gazeteci Tolga Şardan, soruşturmayı başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla dün İstanbul’a nakledildi. Silivri Cezaevi’ne nakledilmesi beklenen Şardan için verilen bu ani kararın ailesine ve avukatlarına haber verilmeden uygulandığı öğrenildi.

BirGün’e soruşturma

Pasifik İnşaat’ın sahibi Fatih Erdoğan’ın şikâyetiyle BirGün’e dezenformasyon soruşturması başlatıldı.

Erdoğan 28 Aralık 2022 tarihinde BirGün Muhabiri İsmail Arı imzasıyla “AKP’linin eşinden milyarlık vurgun!” başlığıyla ve 6 Ocak 2023 tarihinde BirGün Haber Müdürü Uğur Şahin imzasıyla “Erdoğanlar’ı üzecek karar: Yağmaya fren” başlığıyla yayımlanan haberler nedeniyle dava açılmasını talep etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Erdoğan’ın şikâyetiyle birgun.net Yayın Koordinatörü Uğur Koç, Haber Müdürü Uğur Şahin ve BirGün Muhabiri İsmail Arı hakkında soruşturma başlattı.

Yargıdaki büyük kavgayı yazan gazeteci Tolga Şardan tutuklandıYargıdaki büyük kavgayı yazan gazeteci Tolga Şardan tutuklandı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.