Tacizden kaçarken bindiği takside karşısına savcı çıktı

Kendisini taciz eden erkekten kaçan kadın gördüğü ilk taksiye bindi. Takside yolcu vardı ve yolcu Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Ayşe Gül Gürer'di: Şüpheli yakalandı ve 17 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.

Gündem 3 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Kübra K. 30 Haziran’da Kadıköy’de caddede yürürken arkadan gelen bir erkek bir anda koluna girdi. 25 yaşındaki kadın tepki gösterip kaçmaya çalıştı ama adam bu kez de sarılmaya çalıştı. Kübra K. da kaçıp karşısına çıkan ilk taksiye bindi ama araçta yolcu vardı. Panik halinde peşinde tanımadığı biri olduğunu söyleyen genç kadın yardım istedi. Şanslıydı çünkü araçtaki yolcu Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Ayşe Gül Gürer’di.

Savcı Gürer kadını hemen taksiye aldı, ama bu sırada saldırgan da taksiye geldi ve Kübra K. için “Bu kız sevgilim, yalan söylüyorsunuz. Bana kimliğinizi gösterin” dedi. Savcı durumu polislere bildirdi ve olay yerine gelen ekipler saldırganı gözaltına aldı.

Mustafa E. olduğu belirlenen şüpheli ifadesinde olay günü Kübra K.’nın alkollü olduğunu anlayınca yardım etmek için geldiğini, tanıkların olayı yanlış anladığını iddia etti. Şüpheli hakkındaki soruşturmanın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı.

İddianamede şüpheli ile Kübra K. arasında husumet olmadığı, Kübra K.’nın şüpheliyi sebepsiz yere suçlamasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu belirtildi. Şüphelinin Kübra K.’nın koluna girmesinin, müştekinin onu uzaklaştırmaya çalışmasına rağmen sarılmasının anlık eylemler olmadığı, süreklilik arz ettiği, bu nedenle eylemin sarkıntılık aşamasını aştığı kaydedildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli Mustafa E.’nin “Cinsel saldırı” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 17 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Cevdet Yılmaz ve 28 iş insanını Malatya'da ağırlayan kişi tacizci çıktıCevdet Yılmaz ve 28 iş insanını Malatya’da ağırlayan kişi tacizci çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.