Depremde kaybettiği kızının parasını da dolandırıcılara kaptırdı

İnternette ilanını gördüğü bir aracı satın almak için Antakya'dan Erzurum’a giden Selçuk S. 560 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdığını noterde anladı. ‘O paranın bir kısmı depremde ölen üç yaşındaki kızımındı’ diyerek ağladı.

Gündem 7 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Antakyalı esnaf Selçuk S. (39) internette görerek beğendiği ve piyasa fiyatının çok altına satılan hafif ticari araca talip oldu. İlandaki cep telefonunu arayan Selçuk S. kendisini galerici olarak tanıtıp adının Caner olduğunu söyleyen kişi ile 560 bin liraya anlaştı. Aracı satın almak için Erzurum’a gelen Selçuk S. ruhsat sahibi Bülent C. (32) ile buluştu.

Sanayide ekspertiz raporu alan ikili satış işlemleri için notere gitti. Selçuk S. noterde bir kez daha galerici Caner ile telefon görüştü ve 560 bin lirayı E.D. adına kayıtlı IBAN numarasına göndermesi istendi. Selçuk S. parayı gönderdikten sonra satış işlemini yapmak istediğinde ruhsat sahibi Bülent C. hesabına henüz para yatmadığını, beklemeleri gerektiğini söyledi. Selçuk S. bir süre sonra aradığı galerici Caner’e ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. Bunun üzerine Selçuk S. ile Bülent C. notere yakın bir noktadaki trafik polislerine durumu anlattı.

Para hesaba geçmeyince anladılar

Olayı sonradan anlatırken sık sık eliyle kalbini tutan Selçuk S. “İlanda aracı gördüm ve fiyatı da uygun olduğu için şahsı arayıp anlaştık. Erzurum’a geldim. Galerici olduğunu söyleyen kişi ikimizi buluşturdu. Birlikte aracı ekspertize götürdük. Araç temiz çıkınca şahsı arayıp aracı beğendiğimi ve notere gittiğimizi söyledim. Sonra verdiği IBAN numarasına parayı internet bankacılığı ile havale ettim. Ama yanımdaki aracın gerçek sahibi ‘O şahıs bana paramı göndersin; işlemleri başlatalım’ dedi. Uzun bir süre bekledik, para gelmeyince aradık ama ulaşamadık ve dolandırıldığımızı anladık. Paranın içinde depremde kaybettiğim üç yaşındaki kızımın da bir miktar parası vardı” dedi.

Tipik bir ‘sazan sarmalı’ yöntemi

Bülent C. (32) ise aracını 810 bin liraya satışa koyduğunu söyledi. Daha sonra kendisini galerici Caner olarak tanıtan kişi ile satış konusunda 800 bin liraya anlaştıklarını söyleyen Bülent C. bu kişinin bin lira kapora göndererek ilanı yayından kaldırılmasını istediğini söyledi. Galericinin uyarısı nedeniyle alıcı Selçuk S. ile hiç fiyat konuşmadıklarını anlatan Bülent C. “Bize kendini galerici olarak tanıtıp aslında dolandırıcı olan kişi bana sürekli “Abi sen müşteri ile muhatap olma, ben hallediyorum’ diyordu” diye konuştu. Sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıldıkları anlaşılan Selçuk S. ile Bülent C. daha sonra emniyete giderek şikayetçi oldu. Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Dijital 'Sazan Sarmalı' polise takıldı: 4 gözaltıDijital ‘Sazan Sarmalı’ polise takıldı: 4 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.