Depremde ölen kardeşinin mezuniyetine katıldı, cübbesini giydi

Hatay'da deprem sırasında yaşamını yitiren Mehmet Soydaş'ın ablası üniversitesinin mezuniyet törenine katıldı. Mehmet'in cübbesi ablası Feray'a verildi.

Gündem 16 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinin en fazla yıkıma uğrattığı illerden biri Hatay’dı. Adeta taş taş üstünde kalmayan ilde yaralar sarılmaya çalışılıyor ancak acılar ilk günkü gibi. Dün Hatay İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) mezuniyet töreni ise vatandaşların yaşadıklarını tekrar hatırlattı, Hataylılar mezun olamayacak gençler için gözyaşı döktü. Üniversite depremde toplamda 45 öğrenci ve akademisyenini kaybetmişti.

Depremde yaşamını yitiren Mehmet Soydaş’ın ablası Feray Soydaş.

Mezuniyet töreni sırasında 45 öğrenci ve akademisyen için dua edildi, salonda sergilenen fotoğraflarının önüne karanfil bırakıldı. Bu öğrencilerden biri de makine mühendisliği bölümü öğrencisi Mehmet Soydaş’tı. Soydaş depremde yaşamını yitirmeseydi bu sene mezun olacaktı. Ablası Feray Soydaş ise kardeşinin yerine törene katıldı ve onun kep ile cübbesini giydi. Abla Soydaş gözyaşları içinde kardeşinin ‘ben çocukluğumu hiç yaşamadım’ dediğini anlattı ve babasının erken yaşta ölmesinin kardeşinde bıraktığı izi aktardı. Abla Soydaş, “Mezun olup hayata kısa sürede atılmak istiyordu. Kardeşim ve ailem adına buradayım. Herkese teşekkür ederim” dedi. Kürsüden inen Soydaş, kardeşinin kepi ve diplomasını salonda sergilenen fotoğrafının üzerine bıraktı. Daha sonra mezun öğrencilere diplomaları verildi.

Hatay İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) makine mühendisliği bölümü öğrencisi Mehmet Soydaş.

Törende İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de konuştu ve “Gönül isterdi ki sizlerin bu iftihar ile dolu özel gününüzü hep birlikte yaşayabilmiş olsaydık. Fakat bildiğiniz üzere 6 Şubat depremi ile şimdi sizlerle yan yana, yürek yüreğe bu mutlu güne tanıklık edecek nice öğrencilerimizi ve çalışma arkadaşlarımızı kaybettik. Depremde hayatını kaybeden öğrencilerimizi, akademik ve idari personelimizi, deprem şehitlerimizi ve tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Deprem konutlarında çalışan 62 yaşındaki işçi öldüDeprem konutlarında çalışan 62 yaşındaki işçi öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.