Depremden kalan: Araç mezarlığına gelen giden yok

Depremin yıktığı Hatay'da enkaz altında kalıp hasar gören araçlar boş arazilerde bekletiliyor. 20 bin 534 kişi aracını bulmak için AFAD'a başvurmuştu. Yaklaşık bir sene içinde 18 bin 931'nin sahibi belirlendi. Gerisi ise sahiplerini bekliyor.

Gündem 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Hatay'da sahibi belirlenemeyen binlerce araç boş arazide bekletiliyor.

6 Şubat depremlerinde en fazla yıkım gören Hatay’da 24 bin 147 kişi öldü. Afet bölgesinde toplam yıkılan bina sayısı da 18 bin 200 olarak açıklandı. Yıkılan binalarla birlikte bir de enkaz altında kalan araçlar var. Hatay’da zarar gören binlerce araç demir yığınına döndü. Enkazın altından çıkarılan bu araçlar kentin çeşitli noktalarında boş arazilere çekildi. 20 bin 534 kişi aracı depremde zarar gördüğü için AFAD’a başvurdu. Şasi numarasına bakılan araçlardan 18 bin 931’nin sahibi belirlendi, araçların önemli kısmı sahibine teslim edildi.

Araçların arasında koyunlar otluyor.

Aradan geçen bir yılı aşkın sürede kentteki enkaz kaldırılıp dönüşüm projeleri başlatılırken sahipleri belirlenemeyen veya teslim alınmayan binlerce araç hala boş arazilerde bekletiliyor. Demir yığınına döndüğü için marka ve modelleri tanınmayacak hale gelen, sahipleri de belirlenemeyen araçlar depremin ilk gününün izlerini yansıtırken aralarında ot biten hurdalıklarda besiciler koyun otlatıyor.

Araç karşı şeride geçip başka bir araca çarptı: 3 ölü 1 yaralı varAraç karşı şeride geçip başka bir araca çarptı: 3 ölü 1 yaralı var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.