Depremin 215’inci gününde ceset bulundu

Antakya'da depremin 215'inci gününde 'Yerinde Dönüşüm' projesi kapsamında kazı yapılırken bir ceset bulundu. Cesedin kimliği ise belirlenemedi.

Gündem 9 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinin üzerinden 215 gün geçti. Depremde 10 il enkaz altında kalırken ilk günden bu yana afetin ilk günlerindeki arama kurtarmanın yetersizliği konuşuluyor. Yıkılan kentlerin yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalar sürerken halen çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren aileler var.

Depremin en fazla vurduğu kentlerden biri olan Hatay’da ise ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi kapsamında dün temel kazısı yapıldı. Ancak Antakya’daki kazı sırasında bir ceset bulundu. Atatürk Caddesi’ndeki işhanı ve çok katlı otoparkın bulunduğu arazide bulunan cesedin cinsiyeti de kimliği de belirlenemedi. Bölgede yapılan incelemenin ardından ceset, Hatay Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı. Cesedin cinsiyeti ve kimliği, DNA testinin ardından kesinlik kazanacak.

Öte yandan depremde kaybolan çok sayıda kişi var ve bunların akıbeti hakkında bilgi alınamıyor. Depremin ilk zamanlarında kimsesizler mezarlığına defnedilenler DNA eşleşmesi yöntemiyle bulunurken artık umutlar da iyice tükendi. Hatay’da yıkılan Rönesans Rezidans da bunun örneklerinden biri. Sitenin yıkımının ardından 55 kişiye halen ulaşılamadı.

'Afetlere karşı küresel işbirliği artık bir tercih değil zaruret'‘Afetlere karşı küresel işbirliği artık bir tercih değil zaruret’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.