Yine Hatay, yine konteyner kent, yine yangın

Antakya'da depremzedelerin yaşadığı bir konteyner kentte yangın çıktı. Korkuya neden olan yangında ölen ya da yaralanan olmadı, iki konteyner kullanılmaz hale geldi.

Gündem 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Depremin yıktığı Hatay’da hayat bir türlü normale dönmüyor. Adeta yerle bir olan ilde yaşayanlar selle, konteyner ve çadır kentlerdeki salgın hastalıklarla ve kronik soruna dönüşen yangınlarla mücadele ediyor. Daha bir ay önce bir konteyner evde çıkan yangında iki çocuk ölmüştü. Konteyner kentte kalanlar 10Haber’e konuşmuş ve konteyner evlerde sürekli yangın çıktığını, ölüm olduğunda ulusal basında yer aldığını söylemişti. Dün gece Antakya’daki bir konteyner kentte yine yangın çıktı, facianın eşiğinden dönüldü.

Depremzede şimdi de su baskınlarıyla uğraşıyor: Ortak talep 'sızdırmayan konteyner'Depremzede şimdi de su baskınlarıyla uğraşıyor: Ortak talep ‘sızdırmayan konteyner’

Yangın gece saatlerinde Antakya’da bir konteyner kentte meydana geldi. Kiler olarak kullanılan konteynerden alevler çıktığını fark edenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Hızla büyüyen yangın depremzede bir ailenin kaldığı konteynere sıçradı. Olay yerine Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Alevlerin yükselmesiyle yangına çevredekiler müdahale etmeye başladı. Yangın, itfaiye ekiplerinin ve konteyner kentte kalanların mücadeleleriyle çevredeki diğer konteynerlere sıçramadan söndürüldü.

Yangında iki konteyner kullanılmaz hale geldi. Yangın anında konteynerde kimsenin olmaması olası faciayı önledi.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı.

'Konteyner evlerde yangın çok ama ölmediysen sesin de yok'‘Konteyner evlerde yangın çok ama ölmediysen sesin de yok’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.