Depremde kaybolan kızının izini İzmir’de buldu ama yine kaybetti

6 Şubat depremlerine Kahramanmaraş'ta yakalanan Fikriye Aybüke Körük, 10 Şubat'ta İzmir'de sedyede görüntülendi. Hastaneye giriş kaydı da var. Ancak hala kayıp... Bir senedir kızını arayan acılı anne, hastaneden üç kez şikayetçi oldu.

Gündem 8 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümü için yüzbinler anma törenlerine katıldı. Onlardan biri kızının Kahramanmaraş’ta oturduğu bina enkazının önündeki Fadime Gökçe’ydi. Gökçe’nin kızı 26 yaşındaki Fikriye Aybüke Körük depreme bin 400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi’nde eşi Barış Körük ile beraber yakalandı. Deprem haberini alır almaz Adana’dan Kahramanmaraş’a giden acılı anne kızının bina enkazının önünde beklemeye başladı. Enkazdan ilk önce kızının komşuları çıktı, altı gün sonra ise damadı Barış Körük’ün cansız bedenine ulaşıldı. Ancak Aybüke’nin izine rastlanamadı. Fadime Gökçe tam 10 gün boyunca gece gündüz enkazın önünde nöbet tuttu. 10Haber’in ulaştığı Gökçe acılı bekleyişini “Ciğerlerimden hâlâ acı acı tozlar geliyor. Üşümeyi unuttum 10 gün boyunca o soğukta gece gündüz nöbet tutarken” diye anlattı.

Bir senedir kayıp depremzede Aybüke Körük, altı dil konuşuyordu, Rus dili ve edebiyatı okuyordu.

Hastaneye girişi yok dediler, polis gelince kayıt ortaya çıktı

Depremden 20 gün sonra yeğeninden bir telefon geldi Fadime Gökçe’ye. Aybüke’nin sedyede bir fotoğrafını bulduğunu ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini söylüyordu yeğeni.

Kayıp depremzede Aybüke Körük’ün sedyede fotoğrafına ulaşıldı.

Haberi alan Fadime Gökçe aceleyle İzmir’e gitti. Ancak hastaneye gittiğinde ona Aybüke’nin hiçbir kaydı olmadığı söylendi. Buna itiraz etti Gökçe, polise gitti ve kayıtlara bakmak istediğini söyledi. Polis yardımıyla kayıtlara ulaşan anne kızının ismini gördü. 10 Şubat’ta Aybüke’nin hastaneye girdiği görülüyordu.

Kaydın ortaya çıkmasının ardından hastane personelinin verdiği yanıt ise “Aybüke Hanım gelmiş, kendi başına çıkmış” oldu. Kamera kayıtlarına ulaşamadığını söyleyen anne “Ben buna inanmıyorum, hangi doktor sedyede gelen bir depremzedenin tek başına hastaneyi terk etmesine müsaade eder?” dedi.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aybüke Körük’ün girişi yok dedi. Anne Fadime Gökçe polis çağırdı, kayıtlara bakmak istedi, kızının kaydını buldu.

Üç kez şikayette bulundu, hâlâ soruşturma açılmadı

Fadime Gökçe kızının peşini bırakmadı. Adana’ya döner dönmez İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden şikayetçi oldu, kamera kayıtlarına bakmayı talep etti. Cevapsız kalan şikayetini iki kere daha yineledi, üç kez savcılığa şikayette bulundu. Dokuz ay sonra gelen cevap hastane kaydına göre Aybüke Körük’ün çıkış yaptığı yönündeydi, soruşturma açılamayacaktı. Yeniden şikayette bulunan Fadime Gökçe “Bu sefer de soruşturma açılmazsa avukat tutacağım, sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

Fadime Gökçe, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden şikayetçi oldu.

‘Kızımdan geriye kalan sadece yırtık battaniyesi ve perdesinin bir parçası’

Fadime Gökçe’nin bir yıl önce başında beklediği enkazın üstüne bugün yeni konutlar inşa ediliyor. Fadime Gökçe “Kızımdan geriye kalan sadece yırtık battaniyesi ve perdesinin bir parçası. Kızımla her gün konuşurduk. Bugün evimden çıkamıyorum, sokakta bir anne ve kızını beraber görünce yüreğim dayanmıyor” dedi.

Acısı dinmeyen ama umudunu da kaybetmeyen anne “Kızım yaşıyor, aramaya devam edeceğim. iki bin 400 resme baktım, bakmaya devam edeceğim” diye ekledi.

Kayıp depremzede Aybüke Körük ve depremde vefat eden yedi aylık eşi Barış Körük.

Batuhan'dan bir yıldır haber yok: 'Enkazdan sağ çıktı, ambulans dolu diye arabaya bindirildi'Batuhan’dan bir yıldır haber yok: ‘Enkazdan sağ çıktı, ambulans dolu diye arabaya bindirildi’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.