Depremzede öğrenci LGS’de şok yaşadı: Suçu yoktu, sınavı geçersiz sayıldı

Malatyalı depremzede Deniz Boran Özer, Antalya'da girdiği LGS sınavını başarıyla tamamladı. Fakat sınav görevlilerinin dikkatsizliği, öğrencinin sınavının geçersiz sayılmasına neden oldu. Aile tedirgin, öğrenci üzgün, MEB ise sessiz...

Gündem 27 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türkiye’yi sarsan 6 Şubat depremleriyle depremzede olan ortaokul öğrencisi Deniz Boran Özer, Liseye Geçiş Sınavı’na gireceği için eğitimine Antalya’da devam etme kararı aldı. Ayten Çağıran Ortaokulu’nda 6 Haziran günü yapılan sınava giren Özer, sorunsuz bir şekilde sınavı tamamladı.

Fakat sınav görevlileri Deniz Boran Özer’in sınav kağıdını soru kitapçığının arasında unuttu. Durumu fark eden okul idaresi tutanak tuttu ve sınav kağıdını okuldan alan kuryeye ulaştırdı. Fakat diğer öğrencilerin sınav kağıtları aynı pakette, Özer’in kağıdı paketin dışında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştı.  

Yaşanan bu gerginlik çözüldü sanılırken geçtiğimiz cuma günü LGS sonuçları açıklandı. Özer Ailesi, sınavlarının geçersiz sayıldığını, sonuç ekranında anladı.

14 yaşındaki Özer, başarılı bir öğrenciydi. Ailesine göre sınavının oldukça başarılı geçmişti. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı, Özer’in sorumluluğunda olmayan sebeplerden dolayı sınavı geçersiz saydı.

Aile, CİMER’e yazdığı dilekçede, yaşanan durumu yeniden anlattı. O dilekçede, Özer’in durumu öğrendikten sonra psikolojinin bozulduğu ve dışarıya kapandığı belirtildi. Fakat henüz yanıt alamadılar.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez, yaptığı açıklamada “Depremzede öğrencilerimize yaşadıkları mağduriyetlerden kaynaklı pozitif ayrımcılık uygulanması gerekirken, öğrencinin sınavının kendisinden kaynaklanmayan bir hata sonucunda geçersiz sayılması kabul edilir bir durum değildir” dedi.

Erdoğan'dan LGS mesajı: Depremzede öğrencilere ek kontenjanErdoğan’dan LGS mesajı: Depremzede öğrencilere ek kontenjan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.