‘KYK yurdundan çıkarılan depremzedeler’ haberimiz çözüm getirdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedelerin çıkarılmak istendiğini 10Haber gündeme getirmişti. Haberin ardından depremzedeler için çözüm bulundu. Depremzedelere ya konteyner ayarlanacak ya da kira yardımı bağlanacak.

Gündem 17 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından evleri yıkılan ya da evleri ağır hasarlı olan depremzedeler Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurtlarına yerleştirilmişti.

10Haber, Antalya ve Kayseri’deki  depremzedelerin herhangi bir yer gösterilmeden yurtlardan çıkarılmak istendiğini gündeme getirdi.

Antalya’da KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedelere 14 Temmuz’da odaları boşaltmaları söylenmişti. 20 Temmuz’a kadar süre verilen depremzedelere dilekçeler dağıtılmıştı. Dilekçeleri doldurmayan depremzedeler yurt yönetimiyle tartıştıktan sonra karakola giderek ifade vermişti.

CHP Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç da duruma tepki göstermişti.

10Haber’in ‘KYK’dan atılmak istenen depremzedeler’ haberinin ardından yurttan çıkarılma işlemleri durdu. Depremzedeler konteyner ayarlanana kadar ya da kira yardımı bağlanana kadar yurtta kalmaya devam edecek.

10Haber’e konuşan depremzede Ahmet Küçükdevlet, “Dün Kaymakam Bey geldi. ‘Kira yardımı bağlanma, konteyner ayarlanmadan çıkmayacaksınız’ dedi. İsteyen ailelere konteyner ayarlanacak ve gidecek. Kira yardımı alan da ev tutacak. Biz şu anda bekliyoruz, bir ilerleme yok“ dedi.

CHP’li Ali Öztunç ise olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Antalya'da KYK yurdundaki depremzedelere kapıyı gösterdilerAntalya’da KYK yurdundaki depremzedelere kapıyı gösterdiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.