9 aydır kaçak müteahhidi vatandaş kendisi yakaladı

Hatay depreminde yerle bir olan, 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlakbank Evleri'nin müteahhidi Mehmet Özat 9 aydır kaçaktı ama Ankara'da bir AVM'de depremzedeler tarafından yakalanıp polise teslim edildi. Kaçak müteahhit tutuklandı.

Gündem 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
9 ay boyunca kaçan müteahhidi depremzedeler yakaladı.

6 Şubat depremlerinde, Antakya Cebrail Mahallesi’ndeki Emlak Bank Konutları birinci kısmında 96 daireden oluşan altı blok yerle bir oldu. 370 kişinin öldüğü binaların müteahhidi Mehmet Özat depremden sonra kayıplara karıştı. Hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. 9 aydır aranan müteahhidi polis yakalayamadı ama vatandaş dün Ankara’nın göbeğinde bir alış veriş merkezinde yakaladı.

Özat Ankara’da bir AVM’de gezerken iki depremzede kadın tarafından tanındı ve 72 yaşındaki kaçak müteahhit bu kez kaçamadı, AVM’ye gelen polislerce gözaltına alındı. Dokuz aydır kaçak olan müteahhidin parasal gücünü ve çevresini kullanarak denetimli serbestlikten yararlanmasından endişe eden depremzedeler sosyal medyada kampanya başlattı.

Mehmet Özat sevk edildiği Ankara Adliyesi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden soruşturmayı yürüten Antakya’daki Cumhuriyet savcısına ifade verdi. Nöbetçi Antakya Sulh Ceza Hakimliği tarafından SEGBİS üzerinden sorgulanan Özat ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçundan tutuklandı.

370 kişinin öldüğü binanın kaçak müteahhidini depremezdeler yakaladı370 kişinin öldüğü binanın kaçak müteahhidini depremezdeler yakaladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.